?>

Depremin üzerinden 2 yıl geçti ama mezarlıktaki acı ilk günkü gibi

Osmaniye'de vatandaşlar büyük felaketin yıl dönümünden deprem mezarlığını ziyaret ederek yakınlarının mezarı başında gözyaşı içerisinde dua ettiler.

İnsan - 11 ay önce

Osmaniye’de vatandaşlar büyük felaketin yıl dönümünden deprem mezarlığını ziyaret ederek yakınlarının mezarı başında gözyaşı içerisinde dua ettiler.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde bin 10 vatandaşın hayatını kaybettiği Osmaniye’de, depremin yıl dönümünde depremde hayatını kaybedenlerin yakınları deprem mezarlığını ziyaret etti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 yılında gerçekleşen 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde yakınlarını kaybedenler Osmaniye Asri Mezarlığında bulunan Deprem Şehitliği’ne gelerek dua ettiler. Yakınlarının mezarlarına çiçek ekerek sulayan vatandaşlar mezar başında gözyaşlarına hakim olamadılar.

6 Şubat depremlerinde eşi Semira Topalca (49) ve kızı Serap Topalca (18) kaybeden Hayrettin Topalca, "Deprem günü ben Bolu odunda kesiminde çalışıyordum. Eşimle ve kızımla deprem günü görüntülü konuştum ama gece uyuyamadım içimde bir huzursuzluk vardı. Sabaha karşı haber aldık deprem olmuş evim yıkılmış eşim ve kızım içerde kalmış oğlumda evdeydi o ama son anda yaralı bir şekilde kurtulmuş. O gün gelecektik gelemedik bayağı çaba harcadık yollar kapalıydı. 2 gün yolda kaldık sonra toprağa vermeyi erteledik geldikten sonra toprağa verdik" diye konuştu.

Depremde öğretmen abisi Doğan Barık’ı kaybeden Adem Barık,"Allah o günleri bir daha göstermesin sevgili abimin yanına geldim gene güler yüzlü bir öğretmendi. Allah mekanını cennet eylesin Allah bir daha böyle acıları milletimize göstermesin. Deprem günü en büyük acılardan birini yaşadık. Sabah kalktık her şey yıkılmış yer yerinden oynamıştı. Kardeşimi ve yengemi kaybettik, onlar iyi birer öğretmendi. Allah tüm öğretmenlerimizin mekanını cennet eylesin" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Samsun’da Extacy, Bonzai ve Metamfetamin Yakalandı

2025-01-29 15:20 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

ADANA'NIN ASIRLIK “CİĞER KAHVALTISI” GELENEĞİ

2025-02-01 11:50 - Gezi

YENİÇAROHORİ: AYVALIK’IN SANATLA DÖNÜŞEN KÖYÜ

2025-01-31 15:38 - Gezi

İlgili Haberler

Sağlıklı çocuk sağlıklı gelecek

09:46 - İnsan

Rektör Hacımüftüoğlu, DAGC ve DGF yönetimini kabul etti

09:29 - İnsan

Derecik’te vefa örneği: Şehit mezarlıkları yeniden yapıldı

09:13 - İnsan

Ağrı Emniyet Müdürü Göksel Önder, Hayvan Borsasını ziyaret etti

09:11 - İnsan

"Kaza yaptım" diye çağırdı, evlilik teklifi etti

21:42 - İnsan

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat