?>

Depremzedeler bir bir evlerine kavuşuyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde pazarcık ilçesinde yaşadığı müstakil evi ağır hasar alıp yıkılan kadın yerleşeceği yeni deprem konutu ile ilgili, “ev çok güzel hayal edemeyeceğimiz bir ev sundular bize” dedi

Gündem - 9 ay önce

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Pazarcık ilçesinde yaşadığı müstakil evi ağır hasar alıp yıkılan ve yeni deprem konutuna kavuşan kadın, “Ev çok güzel, hayal edemeyeceğimiz bir ev sundular bize” dedi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine 3 bin 217 adet kalıcı konut, 951 adet de köy tipi ev inşa ediliyor. TOKİ tarafından inşa edilen köy evlerinde sona gelindi. 6 Şubat tarihli depremlerden sonra, Pazarcık’ta yapımına başlanan kalıcı konutlar hızla yükseliyor. Bağdını Sağır Mahallesi’ne ilk etapta 853 konut, ikinci etapta da 839 konut inşa edilerek, toplamda bin 692 kalıcı konut hak sahiplerine teslim edildi. Köy evlerinin ise 951’i ihale edildi, 236 adedi tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. 715 köy evinin yapımı sürüyor. Deprem bölgesi adeta şantiye alanı haline geldi. Çevre illerden ve bölgeden çalışmalara dahil edilen işçiler, gece gündüz demeden afetzedelerin konutlarını kış gelmeden tamamlayıp teslim etmek için zamanla yarışıyorlar. “Evimiz ağır hasarlıydı yıkıldı”

Şehir dışında olduğu için depreme yakalanmayan ancak yaşadığı evi ağır hasar alıp yıkılan depremzede Emine Karayiğit, “Ben depremde burada değildim şehir dışında yaşıyordum. Deprem sonrası da ailem benim yaşadığım şehre geldi. Bizim evimiz ağır hasarlıydı devlet yıktı. Daha sonra bize hak sahipliğinden ev çıktı anahtarımızı da teslim aldık” dedi. “Göremeyeceğim ve yaşayamayacağım bir evde yaşayacağım”

Yeni evini inceleyen depremzede Karayiğit, “Ev çok güzel hayal edemeyeceğimiz bir ev sundular bize. Benim evim müstakil bahçeli bir evdi. Göremeyeceğim ve yaşayamayacağım bir evde yaşayacağım şuanda. Devletimizden bir değil binlerce kez Allah razı olsun. Evimizin eksikliklerinin tamamlanıp bir an önce geçmeyi düşünüyoruz” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

Kurt sürüsü 60 kuzuyu telef etti

11:09 - Gündem

Kayıp kedi bulunmazsa kocası boşayacak

11:10 - Gündem

Başkan Söğüt: "Her zaman çiftçimizin yanındayız"

10:48 - Gündem

Antalya’da şehre yakın doğa alanlarında taşıma kapasitesi alarmı

10:45 - Gündem

Erzincan’da tarım ve esnaf işbirliği yapacak

10:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayıp kedi bulunmazsa kocası boşayacak

11:10 - Gündem

Valilik davayı kazandı, ekmek fiyatları düşüyor

10:48 - Ekonomi

Biri kırmızı bültenle aranan 2 cinayet firarisi yakalandı

10:34 - Asayiş

Yaşlı ve Engellilere Evde Diş Tedavisi Kolaylığı

10:03 - Sağlık

Yaza Hızlı Kilo Verme Telaşı Sağlığı Tehdit Ediyor

09:59 - Sağlık