?>

Dev gemiye bakan bir daha baktı

323 METRE UZUNLUĞUNDA 5 BİN 260 YOLCU KAPASİTELİ “COSTA VENEZİA” İSİMLİ DEV GEMİ, BİN 453 YOLCU İLE YENİDEN MUĞLA’NIN BODRUM İLÇESİNE GELDİ. BÜYÜKLÜĞÜ İLE DİKKATİ ÇEKEN GEMİYE BAKAN BİR DAHA BAKTI.

Ekonomi - 3 yıl önce

323 metre uzunluğunda 5 bin 260 yolcu kapasiteli “Costa Venezia” isimli dev gemi, bin 453 yolcu ile yeniden Muğla’nın Bodrum ilçesine geldi. Büyüklüğü ile dikkati çeken gemiye bakan bir daha baktı.

Bodrum’a gelen en büyük yolcu gemisi olma özelliği taşıyan dev kruvaziyer, geçen 4 Mayıs’ta ilçeye ilk seferini yapmıştı. 323 metre uzunluğunda, 37 metre genişliğinde, 135 bin ton ağırlığındaki İtalya bayraklı kruvaziyer, ağırlıklı Alman, İtalyan, Fransız ve İspanyol olmak üzere toplam bin 453 yolcu ve bin 90 personelle Bodrum’a ikinci defa geldi.

İzmir’den gelen gemiden inen yolcular, gümrük işlemlerinin ardından ilçe merkezinde yürüyüş ve alışveriş yaptı, tarihi ve turistik yerleri gezdi. Kimi yolcular da tekne turuna çıkarak Bodrum koylarının tadını çıkardı.

Gemi, büyüklüğü ile Bodrum’da yaşayanların dikkatini çekti. Kimi vatandaşlar geminin bol bol fotoğrafını çekti.

“Haftada birkaç kruvaziyerin gelmesinden memnunuz”

Bodrum’da yaşamını sürdüren Muzaffer Şeker adlı vatandaş, ilçeye haftada birkaç kruvaziyerin geldiğini ve bundan dolayı çok memnun olduğunu dile getirerek “Bu gemiler Bodrum’a yakışıyor. 3-4 senedir bu gemilerden çok görmüyorduk. Bu gemilerin gelmesi bizleri memnun ediyor” dedi.

İlk defa kruvaziyer gemisi ile tatil yaptığını ve çok keyif aldığını dile getiren gemi yolcularından Hollanda uyruklu Rosalinda Atwards ise daha önce Türkiye’de Marmaris, Kuşadası, İçmeler ve Bodrum’a geldiğini söyledi.

Gemide her türlü imkan var

Lüks otel konforunda 2 bin 116 kamara bulunan 2019 yapımı gemi, her türlü imkanı barındırıyor. İçerisinde 4 restoran ve 11 bar bulunan dev gemide 3 havuz, 4 jakuzi, sinema, disko, tiyatro salonu, mağazalar, kütüphane, çocuk kulübü, SPA, sauna, spor salonu, masaj odaları bulunuyor.

Gemi, akşam saatlerinde Yunanistan’ın Mikonos adasına hareket edecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Muğla zeytinyağının kalitesini arttıracak protokol

2022-05-11 15:00 - Ekonomi

Başkan Ceylandan hemşirelere hediye

2022-05-13 22:00 - Sağlık

Bitki sağlığı günü

2022-05-12 13:30 - Sağlık

Fethiyede hemşirelere çiçekli karşılama

2022-05-13 09:00 - Sağlık

Volkan Demirel: Fenerbahçe ile rakip olacağım için çok heyecanlıyım

2022-05-13 20:00 - Spor

Ortaca Festivaline katılacak sanatçılar belli oldu

2022-05-17 12:30 - Kültür Sanat

MSKÜde âşıklar şöleni ve atma türkü geleneği gecesi

2022-05-14 00:00 - Kültür Sanat

65 adet senet ve 26 bin TL parayla yakalandı

2022-05-14 23:00 - Asayiş

Milasta Ekmek 3.50, Simit 4 TL oldu

2022-05-14 15:30 - Ekonomi

Ören Mahallesinde Tarla Günü

2022-05-13 17:00 - Ekonomi

İlgili Haberler

DAGC’den, Bölgesel Kalkınma ve Zengezur Koridoru vurgusu

14:40 - Ekonomi

Söke TARİŞ Başkanı Özer: "Pamuğa su yoksa, Söke’de hayat yok"

14:41 - Ekonomi

Don geciktirdi ama üretim düşmedi, yaprakta hedef 2 milyar liralık gelir

14:24 - Ekonomi

Başkan Alan: "TOBB ve Elazığ TSO olarak her zaman reel sektörün yanında olmaya devam edeceğiz"

13:53 - Ekonomi

ASO, ‘Ankara’nın ve İllerin Dış Ticaretinin Teknolojik Analizi’ çalışma raporu yayımladı

10:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İzmir'de ormanı ateşe veren şahıs tutuklandı

15:33 - Asayiş

İzmir’deki yangında şehit olan orman personelinin cenazesi uğurlandı

15:02 - İnsan

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İki Kritik 'Yangın' Uyarısı

14:49 - Gündem

Seyitgazi’de orman yangınına ekiplerin müdahalesi başladı

13:37 - Asayiş

Kuşadası AKUT Ekipleri İzmir'deki Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

13:10 - Gündem