?>

Dev kanatlar Kızılcahamam’da görüntülendi

ANKARA’NIN KIZILCAHAMAM İLÇESİNDE YABAN HAYATI HEYECANI YAŞANDI. DOĞA FOTOĞRAFÇISI ÖMER MELİH DEMİRBAŞ, NESLİ KORUMA ALTINDAKİ KARA AKBABALARI ÇELTİKÇİ BÖLGESİNDE DEV BİR SÜRÜ HALİNDE GÖRÜNTÜLEMEYİ BAŞARDI.

Gündem - 2 ay önce

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yaban hayatı heyecanı yaşandı. Doğa fotoğrafçısı Ömer Melih Demirbaş, nesli koruma altındaki kara akbabaları Çeltikçi bölgesinde dev bir sürü halinde görüntülemeyi başardı.

Ankara’nın doğal zenginlikleriyle bilinen ilçesi Kızılcahamam, dünyanın en nadir kuş türlerinden biri olan kara akbabaların (Aegypius monachus) en önemli yaşam alanlarından biri olma özelliğini koruyor. Bölgede çalışma yapan doğa fotoğrafçısı Ömer Melih Demirbaş, Çeltikçi mevkisinde nadir rastlanacak bir doğa olayına tanıklık etti.

30-40 tanelik dev sürü objektife yansıdı

Doğa gezisi sırasında yol kenarında beslenme odağında toplanan devasa bir grubu fark eden Demirbaş, vakit kaybetmeden deklanşöre bastı. Genellikle oldukça ürkek ve insanlardan uzak yaşayan kara akbabaların, yaklaşık 30-40 bireyden oluşan bir sürü halinde bir arada bulunması, fotoğrafçılık ve doğa gözlemi açısından büyük bir başarı olarak nitelendirildi.

"O Anları Görüntülemek Büyük Heyecandı"

Görüntüleri yakalayan doğa fotoğrafçısı Ömer Melih Demirbaş, yaşadığı deneyimi şu sözlerle aktardı:

"Çeltikçi bölgesinde yol üzerinde seyir halindeyken bu muazzam grubu fark ettim. Sayıları 40’ı bulan kara akbabalar birleşim başındaydı. Bu kadar büyük bir sürüyü bir arada görmek her fotoğrafçıya nasip olmaz. Hem bir doğasever hem de bir fotoğrafçı olarak o anları kayıt altına almak benim için büyük bir heyecandı."

Doğanın Dev Kanatlıları Güven Altında

Kanat açıklıkları 3 metreyi bulabilen ve Avrupa’nın en büyük kuşlarından biri olan kara akbabaların Kızılcahamam’da bu kadar kalabalık bir popülasyonla görüntülenmesi, bölgedeki ekosistemin korunmuşluğuna dair de önemli bir mesaj veriyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu

2026-04-10 17:52 - Magazin

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

İstanbul Levent’teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16’ya yükseldi

2026-04-10 00:26 - Asayiş

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

İlgili Haberler

Akçakoca sahilleri yeni sezona hazırlanıyor

12:15 - Gündem

Çıldır Gölü kıyısına çekilen teknenin akıbeti merak konusu

12:15 - Gündem

Adıyaman’ın Kızılcapınar Köyü leyleklerin barınma noktası

12:12 - Gündem

Nilüfer’de çevre etkinlikleri Gölyazı’da "Çevreci Eller" ile başladı

12:16 - Gündem

İşyerinde doğan kedi yavrularına esnaf sahip çıktı

12:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem