?>

Develi’nin tescillenen lezzetleri bakanlıkta görücüye çıktı

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI’NDA PERSONELLERE 3 BİN KİŞİLİK DEVELİ’NİN YEREL LEZZETİ OLAN PIRTIMPIRT YEMEĞİ VE GACER PİLAVI İKRAM EDİLDİ.

Genel - 6 ay önce

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda personellere 3 bin kişilik Develi’nin yerel lezzeti olan pırtımpırt yemeği ve gacer pilavı ikram edildi.

Develi’nin yerel lezzetlerinden pırtımpırt yemeği ve gacer pilavı; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında görücüye çıktı ve tam puan aldı. 10 kazanda pişirilen pırtımpırt yemeği ve 5 kazan gacer pilavı öğle yemeğinde Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda görücüye çıktı. Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) tarafından yerel coğrafi işaret başvurusu yapılan pırtımpırt yemeğinin son yıllarda ulusal medyada yer almaya başlamasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personel Yemekhanesi’nde de menüye pırtımpırt yemeği ve gacer pilavı da dahil edildi. Toplu olarak 3bin kişilik pırtımpırt yemeği ilk defa yapıldığı için günler öncesinden hazırlıklar yapılmıştı. Kuru Asma yaprağı ile yapılan lezzetli yemek personele ikram edilerek büyük beğeni topladı.

Pırtımpırt yemeğine İtalyanlar da bayılmıştı

Hafif ekşili lezzeti ile ön plana çıkan ve bağ yaprağı ile yapılan pırtımpırt yemeği, daha önceden İtalyan Büyükelçiliği ve İtalyan Kültür Merkezi’nin işbirliği ve Türkiye’den Tarım, Kültür Turizm ve Ticaret Sanayi Bakanlıklarının katkılarıyla Kaliteli ve Güvenilir Gıda için Akdeniz Çalışma Günlerin’de Develi’nin yöresel yemeği olarak tanıtılmıştı. Casa d’Italia’da, İtalyan ve Avrupalı yetkililer, üniversite, firma ve üretim sektöründen uzmanların da katıldığı Akdeniz Çalışma Günleri (AÇG) organizasyonunun sürpriz lezzeti pırtımpırt olmuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği

2026-01-29 15:36 - ÇEVRE

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

2026-01-30 13:10 - Magazin

MARMARİS’TE FIRTINA’NIN ETKİLERİ SÜRÜYOR

2026-01-30 13:00 - Marmaris

Marmaris Sahillerinin Kış Aylarındaki Sahipleri: Güvercinler

2026-01-29 14:53 - Marmaris

BAŞKAN MANDALİNCİ’DEN PINARLIBELEN VE GÖKPINAR’A SAHA ZİYARETİ

2026-01-30 15:50 - Genel

MUĞLA GENELİ YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

2026-01-30 15:04 - Gündem

AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI CENGİZHAN GÜNGÖR'' MUĞLA'DA SU KRİZİ YOK YÖNETİM KRİZİ VAR''

2026-01-30 15:08 - Genel

Marmaris’te hafta sonu hava nasıl olacak?

2026-01-29 15:00 - Marmaris

İlgili Haberler

Hatay’da eğitim kurumlarında yöneticilik görevi alacak personele eğitim veriliyor

01:38 - Genel

Tescilli Kırıkhan kavununda hasat devam ediyor

01:36 - Genel

Vali Masatlı başkanlığında il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

01:22 - Genel

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’ndan Muharrem ayına vesilesiyle aşure dağıtımı

19:56 - Genel

Kağıthane’de kontrolsüz yıkım: Molozlar çevredeki binalara hasar verdi

18:48 - Genel

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş