?>

Devlet Çoksesli Korosu 90’ıncı yaşını kutlayan Arvo Part’in İstanbul’a özel bestelediği eseri sanatseverlerle buluşturdu

DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU (DÇK) ŞEFİ BURAK ONUR ERDEM, "DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU OLARAK BU ESERİ MUTLAKA SESLENDİRMEMİZ GEREK DİYE DÜŞÜNDÜK. BU AKŞAM ARVO PRT’E AYRILAN BİR GECE HAZIRLADIK" DEDİ.

Kültür Sanat - 2 saat önce

Devlet Çoksesli Korosu (DÇK), 90’ıncı yaşını kutlayan Arvo Part’in prömiyeri 2010 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Adams Lament (Adem’in Yakarışı)’ isimli eserini seslendirdi. Koro Şefi Burak Onur Erdem, "Devlet Çoksesli Korosu olarak bu eseri mutlaka seslendirmemiz gerek diye düşündük. Bu akşam Arvo Part’e ayrılan bir gece hazırladık" dedi.

Dünyada en çok seslendirilen yaşayan besteci Arvo Part’in bu yıl 90’ıncı yaşı kutlanıyor. Prömiyerinin 2010 yılında İstanbul’da gerçekleştirildiği Adam’s Lament eseri, Orkestra Akademik Başkent, Devlet Çoksesli Korosu ve Devlet Çoksesli Çocuk Korosu ile CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da Burak Onur Erdem yönetiminde seslendirildi. Konser öncesinde Koro Şefi Burak Onur Erdem, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. "Arvo Part’e ayrılan bir gece hazırladık"

Şef Erdem, Arvo Part’in bütün dünyada 90’ıncı yaşının kutlandığını aktardı. Erdem, Arvo Part tarafından bestelenen ‘Adams Lament (Adem’in Yakarışı)’ isimli esere ilişkin, "Bizim için özel olan bu eserim İstanbul için yazılmış olması. 2010 yılında İstanbul Müzik Festivali’nde bu eserin prömiyeri yapıldı. Arvo Part İstanbul’a geldi. Biz de 15 yıl sonra tekrar Ankara’da CSO tarihi salonda bu eseri sahneye taşıyoruz. Neden İstanbul için yazdığını açıklamak gerekirse, Hz. Adem tüm dinleri birleştiren bir figür. İstanbul da öyle bir şehir. Bütün dinler yaşamış, kadim kültürler İstanbul’da yer almış. İstanbul herkese kucak açmış. Türkiye de aslında böyle. O açıdan bizim Türkiye Devlet Korosu olarak, Devlet Çoksesli Korosu olarak bu eseri mutlaka seslendirmemiz gerek diye düşündük. Bu akşam Arvo Part’e ayrılan bir gece hazırladık" dedi. "Sesimiz buradan bütün dünyaya ulaşıyor"

Konserin Arvo Part ve çevresiyle bağlantılı halde düzenlendiğini kaydeden Erdem, "Duyurular sırasında Ankara’da bu yapılıyor diye tüm dünyaya duyuruluyor. Arvo Part 15 yıl önce İstanbul’a geldiğinde de tanışma fırsatı buldum. Hatta bir gün rehberliğini yaptım, kendisiyle orada tanıştık. O günden beri de müziklerini farklı farklı konserlerde seslendiriyoruz. Sesimiz buradan bütün dünyaya ulaşıyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

72 YAŞINDAKİ ADAMA MARMARİS BELEDİYESİNDEN BARINAMAZSIN TUTANAĞI

2025-11-14 15:38 - Marmaris

Marmaris’te karavanda yaşayan emekliye belediyeden "barınma tutanağı" şoku

2025-11-14 19:01 - Asayiş

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç memleketinde defnedildi

2025-11-14 16:31 - Asayiş

HASAN ÖZCAN YAŞAMEVİ İÇİN BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

2025-11-14 12:14 - İnsan

Ula’daki kazada ağır yaralanan kadın hayatını kaybetti

2025-11-15 10:54 - Asayiş

Menteşe’de kaza: 1’i ağır 2 yaralı

2025-11-18 09:08 - Asayiş

Bursa’da feci kaza: 1 ölü

2025-11-16 00:24 - Asayiş

KÖYCEĞİZ MİNİK VOLEYBOL TAKIMI DALAMAN'DA ŞAMPİYON OLDU

2025-11-14 12:10 - Spor

Mali müşavir evinde ölü bulundu

2025-11-17 12:44 - Asayiş

Otomobil belediyeye ait kamyona arkadan çarptı: 1’i bebek 3 yaralı

2025-11-15 00:10 - Asayiş

İlgili Haberler

Adana Oda Müziği Festivali sona erdi

10:49 - Kültür Sanat

Bakan Ersoy: "Yılın ilk on ayında toplam ziyaretçi sayımız 55 milyon 676 bin 237"

10:04 - Kültür Sanat

Asırlık kilim geleneğinde genç ustalar yetişiyor

09:58 - Kültür Sanat

Samsun turizmde yükselişini sürdürüyor: 1,57 milyon ziyaretçi

09:51 - Kültür Sanat

Son Başbakan Binali Yıldırım Konuralp Antik kentini gezdi

22:38 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İşçi emeklisi eski antika eşyalarla evinde küçük bir müze kurdu

09:50 - İnsan

Komşu katili şüpheli ile babası tutuklandı

09:41 - Asayiş

Kışın görünmeyen tehdit: soğuk hava ve kirlilik KOAH’ı tetikliyor

09:37 - Sağlık

Sobadan çıkan yangında 1 kişi yaralandı

09:35 - Asayiş

Kaleboğazı Markası MİTSO’da: Coğrafi İşaret Teşekkürü

17:29 - Genel