?>

Devlet destekli kanola üretimi Adanalı çiftçinin yüzünü güldürdü

İMAMOĞLU İLÇESİNDE DEVLET DESTEĞİYLE EKİMİ YAPILAN KANOLA ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜRKEN SARIYA BOYANAN TARLALAR DRONLA GÖRÜNTÜLENDİ.

Ekonomi - 4 ay önce

ADANA (İHA) – Adana’nın İmamoğlu ilçesinde devlet desteğiyle ekimi yapılan kanola üreticisinin yüzünü güldürürken sarıya boyanan tarlalar dronla görüntülendi.

2026 üretim sezonu kapsamında Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde İmamoğlu İlçe Tarım Müdürlüğü’nce 23 üreticiye, toplam bin 600 dekar alanda ekilmek üzere kanola tohumu yüzde 75 hibeli olarak dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üretim planlaması kapsamında ilçedeki üretim alanının genişletilmesi hedefleniyor.

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde bu yıl ilk kez devlet desteğiyle ekimi yapılan kanola, hem üreticiye sağladığı kazanç beklentisi hem de oluşturduğu görsel şölenle dikkat çekti. Dron ile görüntülenen sarıya boyanan tarlalar, ilçede adeta kartpostallık manzaralar oluşturdu. "Devlet desteğiyle bu üretime başladık"

İlk kez 180 dönüm alanda kanola ekimi yapan üretici Bünyamin Çolak, üründen umutlu olduklarını belirterek, "Bu alanda 50 dönümle başladık, toplamda 180 dönüme ulaştık. Kanola yağ olarak kullanılıyor, mutfakta geniş bir kullanım alanı var. Ziraat mühendisimizle görüştük, verim güzel. Normalde 15 kapsül yeterli olurken bizim tarlada daha fazla kapsül oluştu. Çevremde ilk başta hem takdir eden hem de eleştiren oldu. Daha önce mısır ve buğday ekiyordum. Herhangi bir olumsuzluk olmazsa dönümde 350 kilogram verim bekliyoruz. Geçen yıl kilosu 25 TL’ydi, bu yıl 30 TL civarında olmasını bekliyoruz. Devlet desteğiyle bu üretime başladık" dedi. "Diğer çiftçilere de örnek oldu"

Üçtepe Mahalle Muhtarı Ali Şahin ise bölgede artan maliyetler nedeniyle alternatif ürün arayışına girildiğini ifade ederek, "Bölgemizde ağırlıklı olarak ayçiçeği, mısır ve buğday ekiliyordu. Bu yıl ilk kez kanola ekimine başlandı. En fazla ekim yapan çiftçimiz bin dönüme yaklaştı. Kanola hem arıcılar için faydalı oldu hem de görsel olarak köyümüze ayrı bir güzellik kattı. Diğer çiftçilere de örnek oldu. Desteklerinden dolayı İlçe Tarım Müdürlüğümüze ve devletimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl kilogramı 25 TL olan kanolanın bu yıl 30 TL bandında olması beklenirken, üreticiler hem verim hem de fiyat açısından umutlu olduklarını ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

İlgili Haberler

AJet’ten yurt dışı indirimli bilet kampanyası

17:07 - Ekonomi

Atakum Belediyesi Tarım Tesisi hizmete başladı

17:02 - Ekonomi

Bakan Bolat: "Önümüzdeki ay sonunda Uluslararası Şam Fuarı çok geniş katılımla yapılacak"

16:20 - Ekonomi

Özcan’dan Ulusder’e ziyaret

16:24 - Ekonomi

Ordulu arıcılardan ülke ekonomisine 7 milyar TL’lik katkı

16:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi