?>

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: "Dışişleri Bakanı Fidan, Yönetim ve Siyaset Bilimi alanında lisans eğitimini tamamlamıştır"

?letişim başkanlığı dezenformasyonla mücadele merkezi, "yök'ün, dışişleri bakanı hakan fidan'ın diploma denkliğini kabul ettiğine dönük hiçbir bilgi yok. " bakan fidan'ın "yönetim ve siyaset bilimi alanında lisans eğitimini tamamlamıştır" açıklamasını yaptı.

Siyaset - 3 ay önce

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yurt dışı görevi sırasında University of Maryland University College’da Yönetim ve Siyaset Bilimi alanında lisans eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitiminin ardından Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) denklik başvurusunda bulunmuş; lisansa eşdeğer öğrenim gördüğüne ilişkin Denklik Belgesi, 2547 Sayılı Kanunun 3 ve 7/p maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 15 Ocak 1998 tarihli kararıyla verilmiştir" açıklamasını yaptı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yurt dışı görevi sırasında University of Maryland University College’da Yönetim ve Siyaset Bilimi alanında lisans eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitiminin ardından Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) denklik başvurusunda bulunmuş; aşağıdaki belgede de görüleceği üzere lisansa eşdeğer öğrenim gördüğüne ilişkin Denklik Belgesi, 2547 Sayılı Kanunun 3 ve 7/p maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 15 Ocak 1998 tarihli kararıyla verilmiştir. Bakan Fidan daha sonra Bilkent Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz" denildi. Dışişleri kaynakları: "İddialarla ilgili olarak yasal yollara başvurulmaktadır"

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Dışişleri Bakanı Fidan’ın üniversite diplomasına ilişkin gündeme getirilen iddiaları yalanlayarak, "Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a yönelik olarak son yıllarda FETÖ ve türevleri tarafından sistematik biçimde yapılan çok yönlü yıpratma kampanyalarında gündeme getirilen asılsız bazı iddiaların yeniden dillendirildiği görülmektedir. Esasen bu iddialara hem Dezenformasyonla Mücadele Merkezi hem de Yüksek Öğretim Kurulu belgeleriyle yanıt vermişti. Sayın Bakanımızın lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları ile denklik belgesi, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından 15 Mayıs 2025 tarihinde kamuoyumuzun dikkatine getirilmişti. (https://x.com/dmmiletisim/status/1922169955086434570?s=46)

Ayrıca, konuyla ilgili olarak TBMM’de verilen bir soru önergesi de 12 Haziran 2025 tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı eliyle, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından cevaplanmıştı. (https://tinyurl.com/5sstcf92)

Sözkonusu iddiaların son günlerde tekrar gündeme getirilmesi, kamuoyumuzu kasıtlı biçimde yanlış yönlendirmeyi amaçlamaktadır. İddialarla ilgili olarak yasal yollara başvurulmaktadır" ifadesini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'daki Yangında Milyonlarca Arı Telef Oldu

2025-08-04 09:51 - Ekonomi

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Bodrum'da Yollar Yenileniyor

2025-08-05 11:30 - Ulaşım

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Marmaris ve Datça'ya Yoğun Turist Akını

2025-08-05 09:31 - Genel

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı Özel hakkında açılan soruşturma ile ilgili konuştu: "Ben ortaya söylemişim, üstüne alınana bak"

20:10 - Siyaset

Bakan Kacır: "Türkiye, sanayide ve teknolojide Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi"

19:41 - Siyaset

Bakan Fidan, MÜSİAD Genel Başkanı Özdemir’i kabul etti

19:15 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev’i kabul etti

19:16 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: "Sayın Özgür Özel, deprem bölgesine en son ne zaman gitmiş?"

18:56 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hız, dijitalleşme ve maliyet avantajı bir arada

16:15 - Ekonomi

Jandarmadan ‘Anadolu Mirası’ operasyonu

16:13 - Asayiş

Kiralık ilanıyla başladı, 2,1 Milyonluk vurgunla bitti

15:50 - Asayiş

Jandarma komandolar eğitimde

15:40 - İnsan

Kayıp anne ve oğlunu gören kadınlar konuştu

15:37 - Asayiş