?>

Dicle’de ortaokul öğrencileriyle bilim söyleşisi gerçekleştirildi

Diyarbakır'ın dicle ilçesi karagömü ortaokulu'nda "teknolojinin karanlık yüzü" başlıklı bir bilim söyleşisi gerçekleştirildi.

Eğitim - 5 saat önce

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi Karagömü Ortaokulu’nda "Teknolojinin Karanlık Yüzü" başlıklı bir bilim söyleşisi gerçekleştirildi.

TÜBİTAK koordinesinde düzenlenen "Bilimin Toplumla Buluşması" temalı etkinlikte, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik olarak teknolojinin birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkileri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Söyleşide; sosyal medya bağımlılığı, dijital mahremiyet, siber zorbalık ve dijital oyun bağımlılığı gibi günümüzün önemli sorunları üzerinde duruldu. Doç. Dr. Müslim Alanoğlu, teknolojinin bilinçsiz kullanımının özellikle çocuklar ve gençlerin ruh sağlığı, sosyal ilişkileri ve öğrenme süreçleri üzerinde ciddi etkiler ortaya çıkarabileceğine dikkat çekti. Etkileşimli bir şekilde ilerleyen söyleşide Alanoğlu, teknolojiyi tamamen reddetmenin değil; doğru, dengeli ve etik bir biçimde kullanmanın önemini vurguladı., Etkinlik sonunda, okul idaresi tarafından kendisine teşekkür plaketi takdim edilen Alanoğlu, bilimsel farkındalık oluşturma amacıyla benzer etkinliklerin sürdürülebilir olması gerektiğini belirtti.

Okul Müdürü Mehmet Ali Ayaz, "Doç. Dr. Müslim Alanoğlu’nun katılımı, okulumuz için büyük bir onur ve kazanç olmuştur. TÜBİTAK’ın ‘Bilimin Toplumla Buluşması’ temalı programı çerçevesinde düzenlenen bu etkinlik, öğrenci ve öğretmenlerimiz açısından oldukça verimli ve ufuk açıcı geçti. Alanoğlu’nun özellikle sosyal medya bağımlılığı, dijital mahremiyet, siber zorbalık ve dijital oyun bağımlılığı gibi konulara değinerek, teknolojinin birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerini bilimsel temellerle ortaya koyması, öğrencilerimizde ciddi bir farkındalık oluşturdu. Bu tür etkinliklerin, çağın gerekliliklerini anlamaya çalışan gençlerimize rehberlik etmesi bakımından çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Kıymetli katkılarından dolayı Doç. Dr. Müslim Alanoğlu’na ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Eski Uzman Çavuşlar Okullarda Güvenliği Sağlayacak

2025-05-07 13:41 - Gündem

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

SAFRA KESESİNDEN 491 TAŞ ÇIKTI

2025-05-09 10:12 - Sağlık

Marmaris'te Motosiklet Cezaları Rekor Kırdı

2025-05-13 09:58 - Asayiş

MUĞLA'DA ULUSLARARASI KOROLAR ŞENLİĞİ

2025-05-10 10:25 - Kültür Sanat

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı

2025-05-08 19:01 - Asayiş

ŞANTAJ KUMPASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN MAĞDUR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2025-05-12 15:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Hollandalı öğretmenler İzmir’de mesleki eğitim kurumlarını gezdi

14:05 - Eğitim

Batman’da muhtarlara bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

14:05 - Eğitim

DPÜ Gastronomi Topluluğu "Nesilden Nesile Sıfır Atık" projesi gençlerle buluştu

13:52 - Eğitim

Batman’da aile bireylerine ilk yardımı eğitimi verildi

13:49 - Eğitim

Mudanya Üniversitesi’nde Kariyer Günleri başladı

13:33 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset