?>

Dicle Elektrik 14 yılda sorumluluk bölgesindeki 6 ile 70 milyar yatırım yaptı

DİCLE ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ YAŞAR ARVAS, 14 YIL SÜRE BOYUNCA ÇOK CİDDİ EKONOMİK FAALİYETLERE, CİDDİ YATIRIMLAR YAPARAK BÖLGENİN KALKINMASINA, HAYAT STANDARTLARININ, YAŞAM KALİTESİNİN ARTMASINA ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLADIKLARINI DÜŞÜNDÜKLERİNİ SÖYLEDİ.

Teknoloji - 4 ay önce

Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesindeki Diyarbakır, Siirt, Mardin, Batman ve Şanlıurfa illerine 14 yılda 70 milyar TL yatırım yaparak vatandaşa kesintisiz ve kaliteli enerji aktarmak için çalışmalar gerçekleştirdi.

Dicle Elektrik, Diyarbakır’daki altyapı ve teknoloji çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Kentte bugüne kadar 14 milyar TL’yi aşkın yatırım yapan şirket, önümüzdeki 5 yıl içinde de 18 milyar TL’lik yeni yatırımla birlikte toplam 32 milyar TL’yi geçecek bir katkı sağlamış olacak. Şirketin bugüne kadar yapılan yatırımlarının önemli bölümünü teknoloji odaklı projeler oluşturdu.

İl genelinde dijital izleme, uzaktan destek ve akıllı sayaç uygulamalarının kapsayıcılığı ise yaklaşık yüzde 60 seviyesine ulaştı. Oluşturulan dijital altyapı sayesinde şebeke anlık olarak merkezden yönetilebilir hale getirildi. Şirket, bu güne kadar sorumluluk bölgesindeki Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman ve Şanlıurfa illerine 70 milyar TL’yi bulan yatırım yaptı.

Gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, bir otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, 14 yıl süre boyunca çok ciddi ekonomik faaliyetlere, ciddi yatırımlar yaparak bölgenin kalkınmasına, hayat standartlarının, yaşam kalitesinin artmasına çok önemli katkılar sağladıklarını düşündüklerini söyledi.

Bunun kendilerini hem sevindirip, hem de gururlandırdığını belirten Arvas, "7 bine yakın çalışanımız ki hepimiz bölge insanıyız. Yaşadığımız bölgeye, yaşadığımız coğrafyaya hizmet etmek bizim için ayrıca çok büyük bir onurdur. İnşallah başladığımız bu hizmetleri çok farklı seviyelere taşıyarak bölgemizin tümüne de yaygınlaştıracak şekilde faaliyetlerimizi kesintisiz devam ettireceğiz. En sevindirici haberle başlayabilirim bölgeye yapacağımız yatırımlar. Neredeyse bugüne kadar yaptığımız yatırım kadar ki bugüne kadar 70 milyar bölgemize yatırımlar yaptık. Bir bu kadar yatırımı önümüzdeki 5 yıl yapacak şekilde EPDK’dan onaylandığınızda sizlerle paylaşmak isterim" dedi.

14 yılda yaptıklarını önümüzdeki 5 yılda performansı daha da artırarak tamamlamış olacaklarına dikkat çeken Arvas, "Bu yatırımların sonucunda da özellikle il ve ilçe merkezlerinde bugün yakalamış olduğumuz Türkiye standartlarındaki enerji tedarik kalitesi ve Türkiye standartlarındaki kayıp kaçak oranını bundan sonraki 5 yılda kırsala yaygınlaştırmak en büyük hedefimiz. Bölgede kazandığını bölgeye yatıran, bölgede istihdam oluşturan anlayışımız aynı şekilde kesintisiz olarak devam edecek. Biraz önce de belirttiğim gibi çalışanlarımızın hepsi bölge insanı. Hepsi bölgedeki arkadaşlarımız, bölgedeki gençlerimiz" diye konuştu.

"Borcundan dolayı kesinti yaşayan vatandaşımızın borcunu ödediği an, an diyorum bakın, gün ve saat demiyorum. Elektriğini verme kapasitesini ulaştırmış durumdayız" diyen Arvas, "Burada yaşayan vatandaşlarımızın elektrik kesintisi ile ilgili olan sürelerini çok daha aşağıya çekmiş durumda. Bizim kesintileri yönettiğimiz, dağıtım sektörü olarak kesinti süre parametremiz var. Türkiye’de bu süre yaklaşık bin ile bin 100 dakika arasında. Biz bölge genelimizde il ve ilçe merkezlerimizdeki bu süreye çok yakınız. Yaklaşık bin 200 seviyelerde bölge seviyesinde kesinti sürelerimiz var" ifadelerini kullandı.

Yaşar Arvas’ın konuşmasının ardından Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, yatırım, çalışmalar ve sağlanan konforun geldiği son duruma ilişkin sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından, basın mensuplarının soruları cevaplandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

Marmarisli Şefler Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

2026-02-07 12:20 - Marmaris

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

İlgili Haberler

Karesi’de İHA ve Model Uçak Teknolojileri eğitimi projesi imzalandı

16:24 - Teknoloji

Salda Gölü kıyısında bilim şöleni: Öğrenciler ve bilim insanları bir araya geldi

15:58 - Teknoloji

Uyurken telefonunuzu yastığın altına koymayın

14:50 - Teknoloji

Samsun’da meslek lisesinde ’Otomasyon Atölyesi’ açıldı

14:33 - Teknoloji

Geleceğin mühendisleri çelik kanatlarla buluştu

14:17 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem