?>

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Dicle elektrik, 31 mart pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde, elektrik tedarikinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla bir koordinasyon merkezi kuracağını duyurdu. şirket, seçim sürecinde tüm risk ihtimallerine karşı önlem alındığını bildirerek, 30 mart saat 00. 00'dan 1 nisan saat 17. 00'ye kadar bölge genelinde 1387 personel ve 535 ekiple teyakkuzda olacağını açıkladı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Dicle Elektrik, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde, elektrik tedarikinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla bir Koordinasyon Merkezi kuracağını duyurdu. Şirket, seçim sürecinde tüm risk ihtimallerine karşı önlem alındığını bildirerek, 30 Mart saat 00.00’dan 1 Nisan saat 17.00’ye kadar bölge genelinde bin 387 personel ve 535 ekiple teyakkuzda olacağını açıkladı.

Dicle Elektrik tarafından dağıtım hizmeti verilen Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde gerekli tüm tedbirler alındı. Aksaklık ihtimallerine karşı anında müdahale edebilmek için sorumluluk bölgesinde 1387 personelden oluşan 535 ekip görevlendiren Dicle Elektrik, şirket bünyesinde Koordinasyon Merkezi de kuracak.

Dicle Elektrik’in Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, yerel seçimler öncesinde alınan önlemlerle ilgili bilgi verdi. 31 Mart 2024’teki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin problemsiz yürütülebilmesi için şebekeye ait alternatif besleme hatlarının sürekli hazır tutulduğunu belirten Tüzün, “Can veya mal güvenliğini tehdit eden durumlar haricinde planlı elektrik kesintileri yapılmayacak. Ayrıca, seçim kurullarıyla yapılan görüşmeler ve muhtemel ihtiyaçlar için mobil jeneratör desteği sağlanacak” dedi.

Tüzün, seçim sandıkları ve kurullarının bulunduğu alanlarda aydınlatma tesislerinin eksiksiz ve çalışır durumda olması için özel önlemler alındığını da açıklamalarına ekledi. Bin 387 personel görev başında olacak

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin sorumluluk alanındaki 96 ilçe seçim kurulunda toplam 477 personelin görev alacağı belirtildi. Özellikle Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Diyarbakır ve Batman’da olmak üzere toplam 246 kritik noktada, muhtemel olumsuz durumlara karşı koruyucu önlemler alındığı ifade edildi. Tüzün, 6 ilde seçim süresince toplam 535 ekip ve 1387 personelin, muhtemel arızalara ve olumsuz hava şartlarına karşı vardiyalı bir şekilde hazır bulunacağını duyurdu. Tüzün, herhangi bir kesinti durumunda müdahale edilmek üzere 26 adet jeneratörün de hazır tutulduğunu belirtti. Koordinasyon Merkezi kurulacak

Muhtemel aksaklıklara anında müdahale edilebilmesi için bir Koordinasyon Merkezi oluşturulacağını ifade eden Nedim Tüzün, “Bu merkez, bir genel müdür yardımcısının liderliğinde, bir müdür ve bir yönetici olmak üzere üç kişilik bir ekip tarafından yönetilecek. Ek olarak, 6 farklı lokasyonda, yönetici ve mühendis pozisyonlarında toplam 18 personel görev alacak. Merkez, TEDAŞ tarafından kurulan Kriz Merkezi koordinasyonuyla, oy kullanımı ve sayım işlemleri sırasında faaliyet gösterecek. Bu çerçevede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın talepleri doğrultusunda, 30 Mart saat 00.00’dan başlayıp 1 Nisan saat 17.00’a kadar, yani seçimlerin tamamen sona ermesine dek sorumluluk alanımızda tam teyakkuz halinde olacağız” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ULAŞIM DÜZENLEMELERİ: B SINIFI EHLİYET SAHİPLERİNE YENİ FIRSATLAR

2024-03-25 16:56 - Ulusal

Aksaray’da kar yağışı etkili oluyor

2024-03-21 12:36 - Gündem

DÜNYA MUTLULUK RAPORU

2024-03-20 10:33 - Yaşam

KAMU ÇALIŞANLARINA 9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ MÜJDESİ

2024-03-20 11:16 - Ulusal

Marmaris rallisinde çevre için start aldılar

2024-03-24 11:35 - Gündem

2024'ÜN İLK AY TUTULMASI 25 MART'TA: TÜRKİYE'DEN GÖZLEMLENEMEYECEK

2024-03-22 16:05 - Dünya

MUĞLA VE İLÇELERİNDEKİ “VİDEO SAHTEKARLIĞI” TEPKİ ÇEKİYOR

2024-03-25 17:10 - Marmaris

FORT LAUDERDALE'DEKİ DENİZ ALTI ATIK LASTİK FELAKETİ

2024-03-25 17:07 - ÇEVRE

ARAS, MARMARİS’TE DÜZENLENEN İFTARDA STK’LARLA BULUŞTU

2024-03-22 11:25 - Marmaris

ACAR ÜNLÜ KARACA’DA HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

2024-03-21 12:56 - Siyaset

İlgili Haberler

"Casper Nirvana 23.8’’ monitör ofislerde konforlu ve kesintisiz çalışmayı destekliyor

13:23 - Teknoloji

Yıldız Holding’den dünyanın ilk Yapay Zeka Sanatları Müzesi’ne yatırım

13:08 - Teknoloji

Canik’te gençler yapay zekayla tanışıyor

12:45 - Teknoloji

Kene popülasyonundaki artıştan etkilendiler, yapay zeka destekli tarım aracı geliştirdiler

11:34 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yerli tren sürüş simülatörü KBÜ’de geliştirilecek

11:25 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Sivasspor’da çifte sakatlık!

17:41 - Spor

Polis uygulamalarında silah ve uyuşturucu ele geçirildi

17:27 - Asayiş

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Türkiye’ye döndü

17:06 - Spor

Corendon Alanyaspor, Erzurum kampına başladı

14:41 - Spor

Otobüs seyir halinde alev aldı.

13:52 - Genel