?>

Dicle Elektrik’ten Karaköprü’ye 4,3 milyar TL’lik yatırım

DİCLE ELEKTRİK, ŞANLIURFA'NIN KARAKÖPRÜ İLÇESİNDE ENERJİ ALTYAPISINI GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA 4 MİLYAR 383 MİLYON TL'LİK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRD

Gündem - 2 ay önce

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla 4 milyar 383 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Yapılan yatırımlarla ilçenin enerji altyapısı yenilenirken, enerji verimliliği önemli ölçüde artırıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde altı ilde kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, Şanlıurfa Karaköprü’de gerçekleştirdiği yatırımlarla enerji altyapısını baştan sona yeniledi. Şanlıurfa’nın hızla gelişen ilçelerinden biri olan Karaköprü’de sürdürülen çalışmalar sayesinde hem enerji arz güvenliği artırıldı hem de abonelere daha konforlu bir enerji hizmeti sunulmaya başlandı.

Üretim güvenliliği destekleniyor

Şirketin modern şebeke yatırımları, muhtemel arıza ve kesinti ihtimallerini önemli ölçüde azaltırken enerji kalitesini üst seviyeye taşıdı. Güçlenen altyapı, özellikle tarım ve sanayi gibi enerjiye bağımlı sektörlerde üretim güvenliğini desteklerken, ilçeye bugüne kadar yapılan toplam 4 milyar 383 milyon TL’lik yatırım Karaköprü’nün gelişimine de katkı sundu.

Kırsal mahalleler öncelikler arasında

Sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda dijitalleşmeyi odağına alan şirket, elektrik şebekesini bakım, onarım ve yeni enerji nakil hatlarıyla güçlendirdi. Yeni trafo merkezleri, yer altı şebekeleri ve aydınlatma projeleri sayesinde ilçede enerji kalitesi hissedilir düzeyde yükseldi. Mahalle bazlı yatırımlar kapsamında Doğukent, Mehmetçik, Seyrantepe, Esentepe, Çankaya, Batıkent, Akbayır ve Narlıkuyu gibi birçok bölgede önemli çalışmalar hayata geçirildi.

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, yapılan yatırımların geleceğe dönük önemine dikkat çekerek, şebekede sağlanan dijitalleşmenin muhtemel arıza tespiti ve müdahale süreçlerini hızlandırdığını ifade ederek, özellikle kırsal mahallelere kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamanın öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

İlgili Haberler

Mahallelinin toz isyanı: Yapılmayan yola halı serdiler

10:20 - Gündem

Kedinin yılanla oynadığı anlar cep telefonu kamerasında

10:16 - Gündem

Bayburt’ta larva ilaçlaması ve temizlik çalışmaları sürüyor

10:14 - Gündem

Tilkiyle dostluk kameraya yansıdı

10:08 - Gündem

Başkan Görgel: "Elbistan’a 500 milyon liralık yol yatırımı kazandırıyoruz"

10:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem