?>

Dicle Elektrik’ten, kesintisi iddialarına yalanlama

Dicle elektrik dağıtım aş'nin (dicle edaş) genel müdürü yaşar arvas, son günlerde diyarbakır’ın yaprakbaşı ve düzova köylerinde sadece borcu olan 3 aboneden dolayı bu köylerin elektriğinin kesildiğine dair yanlış haberler yapıldığını söyledi.

Teknoloji - 2 ay önce

Diyarbakır’ın Yaprakbaşı ve Düzova köylerinde elektriğin sadece üç abonenin borcu nedeniyle kesildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Yaprakbaşı’nda 90 abonenin bulunduğu, bunların 30’unun kayıt dışı olduğu ve toplam borcun 150 milyon liraya ulaştığı belirtildi. Sadece 3 abonenin borçsuz olduğu, borcunu ödeyenlere ise jeneratör desteği verildiği kaydedildi. Mesken abonelerinin elektriğinin kesilmediği, sadece borçlu tarımsal sulama abonelerinin elektriğinin kapalı olduğu vurgulandı.

Düzova köyünde ise 40 abonenin bulunduğu, yalnızca 9’unun kayıtlı olduğu ve borcun 250 milyon liraya çıktığı ifade edildi. Uzlaşıyı kabul etmeyen abonelerin kaçak kullanımda ısrar ettiği, amaçlarının borcunu ödeyenlerin haklarını korumak olduğu bildirildi.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin Genel Müdürü Yaşar Arvas, son günlerde Diyarbakır’ın Yaprakbaşı ve Düzova köylerinde sadece borcu olan 3 aboneden dolayı bu köylerin elektriğinin kesildiğine dair bilgilerin yanlış olduğunu söyledi. Arvas, "İşin aslını açıklamak istiyorum. Diyarbakır’ın Yaprakbaşı ve Düzova köylerinde ciddi oranda kayıp-kaçak kullanımı mevcuttur. Bu köylerimizde yüzde 87 oranında kayıp-kaçak vardır. Yaprakbaşı’nda 90’a yakın abonemiz bulunmaktadır. Bu abonelerimizin 30 tanesi kayıt dışı, sisteme kayıtlı bile değildir. Toplam borç da 150 milyondur. Bu abonelerimizle ilgili uzlaşı sürecini başlattık ve bu uzlaşı sürecinde abonelerimizin sadece 3 tanesinin borcu yoktur. İddia edildiği gibi 3 tane borcu olan değil, borcu olmayan 3 abonemiz vardır. Bu abonelerimizin dışındakiler için uzlaşı paketleri hazırladık. Toplam borçlarının yarısına yakını silinmiş, geriye kalan kısmı da taksit imkanı ile ödeme olanağı sunulmuştur. Maalesef Yaprakbaşı köyündeki birçok abone bu uzlaşıyı kabul etmemiştir. Kabul eden abonelerimize çok süratli bir şekilde jeneratör sağladık. Şu anda Yaprakbaşı’nda 30 tane jeneratörümüz, bu süre içinde borcunu ödeyen abonelerimizin elektrik ihtiyacını karşılamaktadır. Köyümüzdeki mesken abonelerinin elektriğinin kesildiği ve mağdur edildiği iddiaları tamamen asılsızdır. Bu süre zarfında sadece borcu olan tarımsal sulama abonelerimizin enerjisi kesik durumdadır. Mesken abonelerimizde herhangi bir mağduriyet söz konusu değildir" dedi.

Bir diğer yerleşim yeri Düzova ile ilgili ise sadece 9 tanesi kayıtlı olmak üzere 40 abone bulunduğunu aktaran Arvas, "Bu abonelerimizin bize borcu 250 milyon seviyesindedir. Maalesef bu köyümüzdeki kayıt dışı aboneler başta olmak üzere hiçbir abone uzlaşmaya yanaşmamış ve kaçak kullanım ısrarına devam etmektedir. Bu ısrar neticesinde bir ilçenin bütün içme suyunu devre dışı bırakıp şebekeye müdahale ederek halen kaçak yolla enerji temin etmeye çalışmaktadırlar. Bizim buradaki mücadelemizin en temel amacı, borcunu ödeyen ve meskendeki abonelerimizin mağduriyetini gidermek, onların haklarını savunmaktır. Maalesef Düzova bu konuda her gün teşebbüste bulunmakta, ancak her seferinde mücadelemiz karşısında başarısız olmaktadır. Hukuksal yolları denemektedirler, fakat bu yollarla enerji temin edemeyeceklerini kendileri de çok iyi bilmektedir. Biz lise elektrik olarak kayıp-kaçak kullanımı yüksek bir bölgeyi devraldık. Devraldığımız günden beri bütün abonelerimize, bütün vatandaşlarımıza yapıcı yaklaşıp onların normal birer elektrik kullanıcısı olması için çaba sarf ediyoruz. Buradaki temel amacımız ticari olarak mücadele etmek değil; kayıp-kaçak kullanmayan abonelerimizin haklarını savunmak ve kayıp-kaçakta ısrar etmeyen, normale dönen abonelerimize her türlü desteği vermektir" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray-Fatih Karagümrük Maçının VAR Hakemi Açıklandı

2025-08-15 12:08 - Spor

Çanakkale’de gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-08-16 02:35 - Asayiş

Siirt’te sıcaktan bitkin düşen kediye güvenlik görevlisi can suyu oldu

2025-08-15 20:06 - Gündem

Metin Ergun'dan TÜİK'e 'Haksızlık' Tepkisi

2025-08-19 13:20 - Ekonomi

ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi 16. dönem mezunlarını verdi

2025-08-15 16:51 - Eğitim

Muğla'da Yol Güvenliğine 36 Milyon TL'lik Yatırım

2025-08-21 15:19 - Ulaşım

Mustafa Konak ’Kıskanmak’ dizisinin kadrosuna katıldı

2025-08-20 11:24 - Magazin

Milas'ta Kırsal Yollara Asfalt Dökülüyor

2025-08-21 15:02 - Ulaşım

Serinlemek için girdiği denizde boğulan genç toprağa verildi

2025-08-18 14:28 - Asayiş

Yunanistan Tarafından Geri İtilen Göçmenler Kurtarıldı

2025-08-16 12:43 - Asayiş

İlgili Haberler

Aydın’da 59 genç mucit, mezun oldu

16:44 - Teknoloji

OMÜ’lü öğrencilerin 6 projesi ÜNİDES desteği kazandı

13:31 - Teknoloji

TUSAŞ baş test pilotundan öğrencilere ’gökyüzü dersleri’

13:26 - Teknoloji

Rektör Fatma Aydın: "Bilim, zamanın rehberliğinde yenilenmelidir"

12:04 - Teknoloji

Prof. Dr. Fahrettin Yakupanoğlu; "Bilim makalede kalmamalı, ürüne dönüşmeli"

11:30 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bir ayağınızın numarası diğerinden büyükse dikkat

15:17 - Sağlık

Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor

14:44 - Sağlık

Fenerbahçe’den, Beşiktaş maçına gidecek taraftarlara bilgilendirme mesajı

14:38 - Spor

30 metrelik kuyuya düşen işçinin ölümünde yeni gelişme

14:21 - Asayiş

Asansör bakımı için gitmişti, halatla makaranın arasına ayağını sıkıştırdı

14:15 - Genel