?>

Dicle Elektrik’ten Mardin’in enerji altyapısına stratejik dokunuş

DİCLE ELEKTRİK, MARDİN’İN NUSAYBİN İLÇESİNDEKİ ENERJİ ALTYAPISINI 238 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA YENİLİYOR. ÇATALÖZÜ, GIRNAVAS VE İPEKYOLU MAHALLELERİNİ KAPSAYAN PROJE İLE ELEKTRİK ŞEBEKESİ YER ALTINA ALINIRKEN, 24 YENİ TRAFO TESİSİNİN KURULUMU DA DEVAM EDİYOR. DİCLE ELEKTRİK YETKİLİLERİ, “BU PROJE, YALNIZCA BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI DEĞİL; BÖLGEYE UZUN VADELİ DEĞER KAZANDIRMA HAMLESİDİR” AÇIKLAMASINDA BULUNDU.

Ekonomi - 2 ay önce

Dicle Elektrik, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki enerji altyapısını 238 milyon liralık yatırımla yeniliyor. Çatalözü, Gırnavas ve İpekyolu mahallelerini kapsayan proje ile elektrik şebekesi yer altına alınırken, 24 yeni trafo tesisinin kurulumu da devam ediyor. Dicle Elektrik yetkilileri, "Bu proje, yalnızca bir altyapı çalışması değil; bölgeye uzun vadeli değer kazandırma hamlesidir" açıklamasında bulundu.

Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, hizmet verdiği Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Mardin’in Nusaybin ilçesinde kapsamlı bir şebeke yenileme projesi başlatıldı. Toplam 238 milyon lira bütçeyle hayata geçirilen proje ile ilçenin Çatalözü, Gırnavas ve İpekyolu mahallelerindeki enerji altyapısı tamamen yenileniyor. 2025 yılı yatırım programı kapsamında yürütülen çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Modern, güçlü ve sürdürülebilir enerji altyapısı

Dicle Elektrik, Mardin genelinde yürüttüğü yatırımlarla enerji arz güvenliğini artırmayı ve sürekliliği sağlayarak hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla enerji kalitesinin yanı sıra şebeke dayanıklılığı ve sürekliliği üst seviyeye çıkarılmış olacak. Ayrıca yer altına alınan şebeke sayesinde hava şartlarından kaynaklanan arızaların önüne geçilirken, enerji sürekliliği sağlanacak. Yatırım çalışmaları kapsamında üç mahallede farklı kapasitelere sahip toplam 24 yeni trafo tesisinin de kurulumu gerçekleştiriliyor. Böylece enerji verimliliği artırılırken, bölgenin şebeke yükü dengeleniyor. Bu altyapı sayesinde ilerleyen yıllarda artması beklenen enerji tüketim talebi de rahatlıkla karşılanabilecek. "Bu yatırım bölgeye kalıcı değer katıyor"

Dicle Elektrik yetkilileri, yılsonunda tamamlanması planlanan 238 milyon liralık yatırımın yalnızca teknik bir çalışma olmadığını, aynı zamanda bölgeye uzun vadeli değer kazandıran stratejik bir hamle olduğunu vurguladı. Yetkililer, "Güvenli, sürdürülebilir ve kesintisiz enerji temini önceliğimizdir. Bu yatırımlar ile bölgeye kalıcı değer katıyoruz" diyerek projenin önemine dikkat çekti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

Mehmet Çevik Bursa’da sahneyi yıktı geçti: "Benim sahnemde cadılara yer yok"

2025-11-02 12:48 - Magazin

Ünlü sanatçı Ümit Besen, engelli hayranını mutlu etti

2025-11-04 13:25 - Magazin

Cumhuriyet Balosu Sonrası ADD’ye Üye Akını

2025-11-06 15:16 - Marmaris

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

Belediye Çalışanı İş Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-11-06 18:28 - Asayiş

UEFA Avrupa Ligi: Viktoria Plzen: 0 - Fenerbahçe: 0

2025-11-07 01:00 - Spor

Muğla Hokey Cumhuriyet Kupası’nda şampiyonlar belli oldu

2025-11-03 12:16 - Spor

İlgili Haberler

Sungurlu Belediyesi personellerine 90 bin TL promosyon müjdesi

22:37 - Ekonomi

Muğla’da Ulaşımda Büyük Dönüşüm

15:17 - Ekonomi

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026’nın ilk günü hediye etti

14:58 - Ekonomi

Elazığ Ticaret Borsası 2025’i değerlendirdi, 2026 hedeflerini açıkladı

14:20 - Ekonomi

Bakan Ersoy: "Antalya, 2025 yılında 17 milyon 122 bin 548 ziyaretçiyi ağırladı"

14:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan