?>

Dijital atölye eğitimleri devam ediyor

Aras elektrik, saha personeline “sanal gerçeklik” eğitimleri aldırarak birçok farklı senaryonun simüle edildiği eğitim içerikleriyle çalışanların gelişimlerine katkı sağlıyor.

İnsan - 8 ay önce

Aras Elektrik, saha personeline “Sanal Gerçeklik” eğitimleri aldırarak birçok farklı senaryonun simüle edildiği eğitim içerikleriyle çalışanların gelişimlerine katkı sağlıyor.

TEDAŞ’ın Dijital Atölye Sistemi projesi kapsamında hazırladığı, elektrik dağıtım şebekesinin tamamının modellendiği, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, problem simülasyon sistemi, dijital deney sistemi ve etkileşimli bilgi sistemi teknolojileri kullanılarak dijital ortama aktarılan uygulama ile çalışanlar, güvenli bir ortamda pratik yaparak deneyim kazanıyor. Yaklaşık 250 farklı senaryonun bulunduğu eğitim, içerikleriyle de göz dolduruyor.

Eğitim Müdürü Murat Caf, “Elektrik dağıtım sektöründe arıza, onarım ve bakım çalışmalarının sanal gerçeklik teknolojisiyle birleşerek uygulanabiliyor olması önemli bir gelişme. Sanal gerçeklikle yapılan eğitimler, personelin gerçek dünyadaki riskleri deneyimlemeden önce uygulamalı becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyacak. Özellikle elektrik dağıtım sektöründe, doğru tekniklerin ve prosedürlerin öğrenilmesi kritik önem taşıyor ve sanal gerçeklik bu süreci daha etkili hale getirmiş olacak” dedi.

Projeyi, hem sektör hem de Şirket için önemli bir adım olarak gördüğünü belirten Caf, “Uygulama, sanal gerçeklik ile uyumlu kablolu ya da kablosuz VR gözlüklerde çalışıyor. Bu eğitimler için kullanılan yazılım ve donanımların, gerçekçi senaryoları ve interaktif öğrenme deneyimlerini sunabilmesi oldukça önemli. Çalışanlar, sanal ortamda farklı senaryolarla karşılaşarak pratik yapabiliyor ve bu sayede gerçek hayattaki uygulamalara daha hazır hale gelmiş oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

Personel Dijital Atölye uygulaması hem iş güvenliğini artırmaya hem de operasyonel verimliliği iyileştirmeye yönelik önemli bir adım olarak görünüyor. İşletme Elektrik Bakım Teknisyeni Murat Şimşek, “Aldığımız bu eğitimle, gerçek hayattaki çalışmalardan oluşturulan senaryoları sanal ortamda gerçekleştirme fırsatı yakaladık. Bizim için çok farklı bir deneyimdi. Sahada yapmış olduğumuz çalışmaların üç boyutlu halini burada tecrübe etmek çok güzeldi. Özellikle yeni işe başlayan arkadaşlarımız için önemli bir eğitim olacak ve sahaya çıkmadan, simülasyon üzerinden bakım onarım çalışmalarını yaparak tecrübe kazanmış olacaklar.” dedi.

TEDAŞ Dijital Atölye Sistemi Sanal Gerçeklik uygulamasında, Yüksek Gerilim (YG) yeraltı kablosu başlık yapımı, direklere inme çıkma, direk tipi trafoda YG sigorta değişimi, modüler hücre bakımı, manevralar gibi senaryolardan oluşan sanal gerçeklik çalışmaları yapılabilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

BEŞİKTAŞ MENTEŞE SPOR OKULU AÇILIYOR

2024-08-28 13:51 - Spor

SERÇE PARMAK DEYİP GEÇME: İŞTE MARİFETLERİ

2024-08-28 11:59 - Genel

İlgili Haberler

RTÜK Başkanı Şahin’den TOF Başkanı Güler’e ziyaret

00:59 - İnsan

Aksaray’da balonla otomobil uçurdular

21:38 - İnsan

Katı atık ve enerji üretiminde uluslararası iş birliği

21:32 - İnsan

Hizmet-İş Sendikası’ndan Kütahya Belediyesi önünde tepki: "İş barışını bozan uygulamalara son verin"

20:53 - İnsan

Batman’da altyapı çalışması sonrası yol çöktü: Seyir halindeki kamyonet zarar gördü

21:00 - İnsan

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş