?>

Dijital Usta Projesi’nin Kayseri buluşması gerçekleşti

GENÇLERİN DİJİTAL YETKİNLİKLERİNİ ARTIRARAK KOBİ'LERİN E-TİCARET VE E-İHRACATA KATILIM SÜREÇLERİNE DESTEK OLMALARI AMACIYLA HAYATA GEÇİRİLEN DİJİTAL USTA PROJESİ, KAYSERİ'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VE KOBİ'LERLE BULUŞTU.

Ekonomi - 2 hafta önce

Gençlerin dijital yetkinliklerini artırarak KOBİ’lerin e-ticaret ve e-ihracata katılım süreçlerine destek olmaları amacıyla hayata geçirilen Dijital Usta projesi, Kayseri’de üniversite öğrencileri ve KOBİ’lerle buluştu. 14 Mayıs’ta Kayseri Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte e-ticaret ekosisteminin sunduğu fırsatlar, gençler ve işletmeler için dijitalleşmenin önemi ve sektördeki başarı hikayeleri ele alındı.

Etkinliğin açılış konuşmalarını Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Sönmez ve Trendyol Grubu, Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil gerçekleştirdi. Konuşmalarda gençlerin e-ticaret alanındaki kariyer fırsatlarıyla buluşmasının ve KOBİ’lerin e-ticaret ve e-ihracatla büyüme potansiyelinin desteklenmesinin önemine dikkat çekildi.

"Kayseri’nin üretim ve ticaret gücünü dijitalleşmeyle ileri taşıyacağız"

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Sönmez, etkinlikte yaptığı konuşmada Kayseri’nin güçlü ticaret geleneğine ve girişimcilik kültürüne değindi. Sönmez, şunları söyledi: "Artık ticaretin yalnızca dükkanlarda ya da sanayi bölgelerinde sınırlı kalmadığı; dijital platformlarda ve pazaryerlerinde hızla büyüdüğü bir dönemdeyiz. Türkiye’de e-ticaret hacminin 2025 yılı sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 52,2 artışla 4 trilyon 567 milyar liraya ulaşması, bu alanın sunduğu fırsatın büyüklüğünü açıkça ortaya koyuyor. KOBİ’lerimiz için dijitalleşme artık bir tercih değil, var olabilmek ve rekabet gücünü koruyabilmek için bir zorunluluktur. Kayseri olarak hedefimiz; üretim gücümüzü dijitalle birleştirerek ürünlerimizi dünyaya çok daha güçlü şekilde pazarlamaktır. E-Ticaret Uyum Endeksi sonuçlarına göre Kayseri’nin 11 bin 383 işletme ile İstanbul’un ardından Türkiye genelinde ikinci sıraya yerleşmesi, şehrimizin e-ticaret konusunda güçlü bir ivme kazandığını gösteriyor. Kayseri Ticaret Odası olarak dijitalleşmeye katkı sağlayacak her projeyi önemsiyoruz. Trendyol tarafından TOBB ve Habitat Derneği ortaklığında hayata geçirilen Dijital Usta Projesi’nin, özellikle kadınlarımızın, genç girişimcilerimizin ve üyelerimizin dijital dünyada daha güçlü bir yer edinmesine katkı sunacağına inanıyoruz."

"Dijital Usta ile gençlerin potansiyelini KOBİ’lerin ihtiyaçlarıyla buluşturuyoruz"

Trendyol Grubu, Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil de Dijital Usta projesinin Türkiye’nin dijital kalkınmasına katkı sunan bütüncül bir model olduğunu vurguladı. Şahin, şunları aktardı: "Trendyol olarak Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğunda gençlerin ve işletmelerin yanında olmayı önemli bir sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Dijital Usta projesiyle yalnızca bir eğitim programı değil; gençlerin e-ticaret alanında uzmanlaştığı, KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerinde nitelikli desteğe kavuştuğu, e-ticaretin tabana yayılmasına katkı sağlayan bir model ortaya koyuyoruz. TOBB ve Habitat Derneği ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında 2026 yılı sonunda 1.000 sertifikalı Dijital Usta’ya ulaşmayı hedefliyoruz. Her bir Dijital Usta’nın işletmelerimizin dijital kanallarda büyümesine, yeni pazarlara erişmesine ve Türkiye’nin e-ticaret kapasitesinin güçlenmesine katkı sunacağına inanıyoruz."

E-ticarette başarı hikâyeleri paylaşıldı

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen "E-Ticaret Sektöründe Başarı Hikâyeleri" başlıklı panelde e-ticaret ekosistemindeki deneyimler ve işletmelerin dijitalleşme yolculukları paylaşıldı. Panelde Trendyol Satış ve İş Geliştirme Bölge Yöneticisi İsmail Kurukafa, İyimi E-Ticaret’ten Mustafa Sipahioğlu ve Cennet Yatak Mobilya’dan Yasin Yayla konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde KOBİ’lerin e-ticaretle yeni pazarlara erişim imkanları, dijital pazarlama faaliyetlerinin işletmeler için oluşturduğu değer ve gençlerin bu dönüşümde üstlenebileceği roller konuşuldu. Katılımcılar, sahadan paylaşılan başarı hikayeleriyle e-ticaretin işletmelere sunduğu büyüme fırsatlarını ve dijital yetkinliklerin iş dünyasındaki önemini dinleme fırsatı buldu.

Türkiye’nin dijital kalkınmasına katkı sunmak için yola çıktı

Trendyol tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülen Dijital Usta projesi, gençleri e-ticaret alanında uzmanlaştırmayı, dijital dönüşüm yolculuğundaki KOBİ’lerle buluşturmayı ve Türkiye’nin e-ticaret kapasitesinin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Proje üniversite öğrencilerine ve gençlere e-ticaret alanında uzmanlaşma fırsatı sunarken, KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerine nitelikli insan kaynağıyla destek oluyor. E-ticaret uzmanlığı sertifika programını tamamlayan Dijital Ustalar, işletmelerde uzman olarak görev alabilmenin yanı sıra kendi mağazalarını açabiliyor veya e-ticaret yapan şirketlerin dijital pazarlama faaliyetlerini yönetebiliyor. Detaylı bilgiye dijitalusta.net adresinden ulaşılabiliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Bu görüntüler Marmaris’e yakışıyor mu?

2026-05-14 16:52 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

İlgili Haberler

Mersin OSB’de sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konuşuldu

10:35 - Ekonomi

AB tescilli Araban sarımsağının hasadı başladı

10:33 - Ekonomi

Yeni kalkınma hamleleri için imzalar atıldı

10:35 - Ekonomi

Başkan Dere 7 bin 200 gün çağrısını yineledi

10:32 - Ekonomi

Düğün sezonu öncesi kuyumcularda hareketlilik

10:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem