?>

DİKA desteğiyle kurulan fabrikada öğrenciler mezun olmadan istihdam ediliyor

Dika desteğiyle kurulan fabrikada öğrenciler mezun olmadan istihdam ediliyor

Eğitim - 8 ay önce

Mardin’in Dargeçit ilçesinde DİKA desteğiyle ilçenin ilk tekstil atölyesi kuruldu. 115 kişinin istihdam edildiği atölyede öğrencin bir yandan meslek öğreniyorlar bir yandan da aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Mezun olduktan sonra da atölyede nitelikli personel olarak istihdam ediliyorlar.

Dargeçit’te kurulan fabrikada insanların istihdam edildiğini aktaran Tekstil Firması Sahibi Eyüp Dağ, “Dicle kalkınma Ajansı, Dargeçit Belediye’sine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Şu an çalışmakta olan yaklaşık 150 tane personelimiz var. Burada bulunan mesleki eğitim öğrencilerine eğitim veriyoruz. Onlar için ayrıca bir makine bandı kurmuş bulunmaktayız. Usta üreticilerimiz öğrencilerimize burada dikiş öğretiyorlar. Şu an burada altı tane öğrencimiz var. Bunların sayılarını yükseltmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Genç arkadaşlarımız sesleniyoruz diyen Dağ, şu şekilde konuştu:

“Öğrenciler burada hem ders alsınlar hem de başka şehirlere gidileceklerine burada meslek sahibi olsunlar. Biz burada gereken bütün hizmetleri sunacağız. Öğrencilerimiz hem buradayken de okulda bir eğitim görüyorlar ve eğitimden sonra diplomalarını da alıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı da öğrencilerimize maddi yönden destek oluyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz”diye konuştu.

Atölyede istihdam edilen Şakir Akbaş, “18 yıldır bu meslekteyim. Bu işe ilk başladığım zaman çıraklıktan başladım. Daha sonra bu seviyeye gelene kadar ortada iş topladım. Kalfalığa başladıktan sonra yavaş yavaş makine öğrendim. Bütün makineleri öğrendikten sonra sınav sürecimiz oldu. Belgemizi almamız için herkese birer model kıyafet verildi. Verilen kıyafeti tek başımıza dikmeye çalıştık. Tek başımıza kıyafeti çizdik, kestik, diktik ve daha sonra ütüleyip paketleme yaptık. Model Ankara’ya gönderildi. Yaptığımız model beğenildikten sonra belgemizi alabildik. Büyüklerimiz burayı kurduğu için onlara çok minnettarım” şeklinde konuştu.

Moda Tasarım okumak istediğini dile getiren öğrenci Fatma Akyol, “Daha önce Midyat ilçesinde çalışıyordum. 2 senedir bu eğitimi görüyorum. Bu sene 11’ci sınıf olacağım. Burada çalışmaktan çok memnunum ve devam etmeyi düşünüyorum. Moda tasarım okumak istiyorum. Hem okuyup hem de çalışıyoruz. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

Medeniyetler ve şehzadeler şehri: Amasya

2024-09-05 14:03 - Gezi

MXGP Türkiye’yi İspanyol pilot Jorge Prado kazandı

2024-09-08 21:29 - Spor

İlgili Haberler

SANKO Okulları, Türkiye birinciliğine bir yenisini daha ekledi

14:11 - Eğitim

Tatvan’da OKS sınavına rekor başvuru

13:53 - Eğitim

Battalgazi’de ‘’Şampiyon Kim?’’ yarışmasının birincisi belli oldu

12:40 - Eğitim

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Eriş: "Birlikte üreten, birlikte düşünen ve birlikte başaran bir maarif camiası inşa edeceğiz"

12:13 - Eğitim

Kırkağaç’ta 25 yıl sonra hafızlık merasimi düzenlendi

12:12 - Eğitim

Günün Manşetleri

Gebelik Zehirlenmesine Karşı Kritik Uyarılar

17:00 - Sağlık

Uzmanlardan Koroner Kalp Hastalığı Uyarısı

16:52 - Sağlık

sağanak yağış sele neden oldu

16:15 - Asayiş

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

İlk Tahliye Uçağı Trablus'tan İstanbul'a İndi

15:52 - Gündem