?>

DİSİDER Başkanı Akbaş, Diyarbakır’daki EYP’li saldırıyı kınadı

DİYARBAKIR SANAYİCİ VE İŞ DÜNYASI DERNEĞİ (DİSİDER) BAŞKANI ŞEYHMUS AKBAŞ, DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ANA HİZMET BİNASINA EL YAPIMI PATLAYICI ATILMASINI KINADIKLARINI SÖYLEDİ.

İnsan - 2 saat önce

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Başkanı Şeyhmus Akbaş, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ana hizmet binasına el yapımı patlayıcı atılmasını kınadıklarını söyledi.

DİSİDER Başkanı Akbaş, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik EYP’li saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Akbaş, ‘’İl Emniyet Müdürlüğümüz ana hizmet binasının vatandaş girişinin bulunduğu yola ve kamu lojmanlarının yakınındaki bir site bahçesine, atılan el yapımı patlayıcı saldırısını şiddetle kınıyoruz. Yatırım ve istikrarı hedef alan bu eylem, Diyarbakır’da büyük emeklerle tesis edilen huzur ve güven ortamına yönelik açık bir provokasyondur. Son yıllarda oluşan huzur ve güven iklimi sayesinde, turizmde ilimize gelen ziyaretçi sayısında gözle görülür büyük bir artış yaşanmakta, Organize Sanayi Bölgelerimizin doluluk oranları yükselmekte, yatırım ve istihdam alanında umut verici gelişmeler kaydedilmektedir. Bu olumlu tabloyu sekteye uğratmaya yönelik her türlü eylem, yalnızca güvenlik güçlerimize değil, esnafımıza, sanayicimize, çalışanlarımıza ve doğrudan halkımıza zarar vermektedir. Barış ve güven ortamının kalıcı hale gelmesini sağlamak, öfkenin anlık cazibesine kapılmadan, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmek hepimizin ortak görevidir. Sergilenecek yapıcı eylem ve özenli söylem, ülkemizin yakaladığı barış sürecini sağlıklı ilerlemesine, karşılıklı güvenin pekişmesine ve toplumsal uzlaşının güçlenmesine önemli katkı sunacağına inanıyoruz. DİSİDER olarak her türlü şiddeti, toplumda korku oluşturmayı amaçlayan tüm provokatif girişimleri reddediyor, daha huzurlu Diyarbakır ve daha güçlü bir gelecek için, barış, istikrar ve kalkınmayı önceleyen her yapıcı adımın yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz’’ dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu

2026-01-22 14:53 - Sağlık

DATÇA’DA VİRAJI ALAMAYAN TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

2026-01-24 00:44 - Asayiş

Fırtına elektrik tellerini kopardı, çıkan yangın büyümeden söndürüldü

2026-01-22 00:09 - Asayiş

ADD’DEN UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ

2026-01-24 16:39 - Marmaris

Muğla UMKE’ye tam donanımlı lojistik araç

2026-01-22 13:19 - Sağlık

MARMARİS’TE ŞİDDETLİ FIRTINA ESTİ KIRDI 

2026-01-22 12:14 - Marmaris

İlgili Haberler

Yenisi yapılınca eski caminin minaresi kontrollü bir şekilde yıkıldı

14:57 - İnsan

Kulp’ta kar engeli aşıldı, salı pazarı üç haftanın ardından açıldı

14:32 - İnsan

Kalp krizi sonucu vefat eden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

14:11 - İnsan

Malazgirt’te engelli bireylerin yüreğini ısıtan destek

14:08 - İnsan

Samsun Büyükşehir’den 17 ilçeye ev içi tutunma aparatı desteği

13:59 - İnsan

Günün Manşetleri

MİTSO Üyeleri Ege İhracatının Zirvesinde Yer Aldı

14:21 - Ekonomi

Gümbet Dolgu Alanı’nda Kapsamlı Düzenleme

13:05 - ÇEVRE

Menteşe’de şiddetli Fırtınada ağaç devrildi, trafik durdu

17:59 - Asayiş

350 milyon yıllık Gökgöl Mağarası’na ziyaretçi rekoru

16:18 - İnsan

Yunanistan’da bisküvi fabrikasında yangın: 4 ölü

15:45 - Asayiş