?>

DİSİDER Başkanı Akbaş: ’’İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırıları derin bir endişeyle takip ediyoruz’’

Disider yönetim kurulu başkanı şeyhmus akbaş, ortadoğu’da yeniden tırmanan gerilimi ve israil’in iran’a yönelik başlattığı saldırıları derin bir endişeyle takip ettiklerini açıkladı.

Siyaset - 2 ay önce

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, Ortadoğu’da yeniden tırmanan gerilimi ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırıları derin bir endişeyle takip ettiklerini söyledi.

DİSİDER Başkanı Akbaş, İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akbaş, Ortadoğu’da yeniden tırmanan gerilimi ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırıları derin bir endişeyle takip ettiklerini kaydetti. Akbaş, ’’İsrail’in bu pervasızca saldırısı, yalnızca İran’ı değil tüm bölgeyi tehdit eden, büyük bir krizin kapısını aralamıştır. İran’ın haklı olarak verdiği karşılık ise telafisi çok zor siyasi ve insani yaralar açabilecek bir çatışma ortamını derinleştirme riskini taşımaktadır. Dünyanın ve bölgemizin yeniden bir ateş çemberine dönüşmemesi için tüm tarafların aklıselim ve sağduyuyla hareket etmesi hayati önemdedir. İsrail’in yıllardır sürdürdüğü saldırgan ve işgalci tutum artık uluslararası hukukla yüzleşmeli kendisini Ortadoğu’nun mutlak hakimi gibi gören bu sorumsuz yaklaşımından derhal vazgeçmelidir. İran’ın da nükleer mesele başta olmak üzere bölgesel gerilimi artıracak politikalardan uzak durarak, halkının ve komşu ülkelerin güvenliğini öncelemesi; tüm Ortadoğu için barışa ve istikrara açılan bir kapı olacaktır. Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri’nin uzun yıllardır dünyanın bekçiliğine soyunan müdahaleci politikalarının artık son bulması gerekmektedir. Dünya güce ve vesayete değil, adalete ve hukuka dayanan yeni bir küresel anlayışa ihtiyaç duymaktadır. Yeni ve adil hikayeler ancak böyle yazılabilir. Bugün atılan her füze, yarının çocuklarında kapanmayacak yaralar bırakacaktır. Kalıcı barış, sürdürülebilir ekonomi ve halkların refahı için silahların, tehditlerin değil diplomasinin konuştuğu bir Ortadoğu gerekmektedir. Tüm tarafları sağduyuya uluslararası toplumu ise bu yangını daha da büyümeden söndürmek için adil, kararlı ve sorumlu bir tutum sergilemeye çağırıyoruz’’ dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

İlgili Haberler

ABD ve Pakistan petrol rezervlerini geliştirmek üzere anlaşma imzaladı

23:36 - Siyaset

Trump’tan eski Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin soruşturulması çağrısı: "Wall Street tarihindeki hemen hemen herkesten daha yüksek getiri elde etti"

22:43 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "(Terörsüz Türkiye komisyonu) Ağustosun ilk haftasında ilk çalışmamıza başlayacağız"

21:12 - Siyaset

AK Parti’li Gider’den Çanakkale’ye 60 yeni sağlık personeli müjdesi

20:22 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, PAB Başkanı Ackson ve PAB Genel Sekreteri Chungong ile görüştü

19:45 - Siyaset

Günün Manşetleri

Genç yüreklerden alevlerle savaşanlara vefa örneği

14:24 - İnsan

Sahte basın kartlarına dikkat!

14:17 - Asayiş

21 Günlük Bebek ATT'nin Telefonda Yönlendirmesiyle Hayata Döndü

14:10 - Sağlık

58 Yaşındaki Adam Evinin Önünde Ölü Bulundu

14:05 - Asayiş

Yangın Alanları 10 Yılda Doğaya Geri Dönecek

13:56 - Genel