?>

DİSK Emekli-Sen: Kayyum politikasına karşıyız

DİSK Emekli-Sen Merkez Yönetim Kurulu, kayyum atamalarına karşı demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini, seçimle kazanamadığı zaferi kayyum yöntemiyle kazanmayı amaçlayan iktidara karşı emek mücadelesinin devam edeceğini açıkladı.

Gündem - 1 yıl önce

DİSK Emekli-Sen Merkez Yönetim Kurulu, Türkiye’deki son kayyum atamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Ekonomik ve toplumsal sorunların derinleştiği bir dönemde, demokratikleşme ve barış mücadelesine yönelik saldırılar artarak devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Seçim tanımayan, kendisi dışında hiçbir sese tahammül edemeyen iktidar, halkın iradesini yok sayarak demokrasiye darbe yapmaktadır. Kayyım atamaları, sadece sistemin içindeki çöküşü gösteren birer sembol değil, aynı zamanda halkın seçme ve seçilme hakkını ihlal etmenin bir aracıdır” denildi.

 

NELER OLDU?

Geçtiğimiz hafta Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanarak yerine kayyım atanmasının ardından, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük ve Şanlıurfa Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanmıştı.

DİSK Emekli-Sen, açıklamasında, “Seçim tanımayan, kendisi dışında hiçbir sese, söze ve görüşe tahammül edemeyen iktidar, yurttaşların iradesini yok saymaya, seçme ve seçilme hakkını ihlal etmeye devam etmektedir. Kayyım atamaları, bir bütün olarak sistemin içinde olduğu çöküşü gözler önüne sererken iktidarın üstesinden gelemediği her türlü başarısızlığını zorla kapatmaya çalıştığını; seçimle kazanamadığı zaferi darbe ile kazanmayı umduğunu da göstermektedir” denildi.

 

KORKUNUN ÜRÜNÜ OLAN KAYYUM POLİTİKALARI GEÇİCİ

Açıklamanın devamı şöyle: “Ancak bu çabanın beyhude, hak ihlallerinin, baskı ve zulmün, tarifi imkânsız bir korkunun ürünü olan kayyum politikalarının geçici olduğu da bilinmelidir. Yurttaşlık bilincine sahip olan milyonlar, tarih boyunca demokrasi ve insan hakları mücadelesi vermiş; haksızlıklar karşısında seyirci kalmamıştır. Bugün de kalmayacaktır. Türkiye’deki emeklilerin sesi DİSK Emekli-Sen olarak demokrasiyi bir fener gibi taşımaktan; irademizi mücadelemizin kalkanı yapmaktan geri durmayacağız. Özgür, demokratik ve laik bir Türkiye için, eşit ve adil bir memleket için barış ve demokrasi umudunu yeşertmeye devam edeceğiz. Demokratik haklarımızdan vazgeçmeyecek, demokrasi mücadelesinden emekli olmayacağız!”

Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale’de piyasa değeri 700 bin TL değerinde 202,19 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-10-31 10:32 - Asayiş

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Oyuncu Aslı Turanlı, Can Yaman’a bardak fırlattığına dair çıkan haberlerle ilgili konuştu

2024-10-31 14:15 - Magazin

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

HASANBOĞULDU’YA AKIN: DOĞANIN GÜZELLİKLERİ BÜYÜLÜYOR

2024-11-01 13:19 - Gezi

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

67 Yaşında Arkeoloji Bölümünü Kazandı

2024-11-01 12:09 - Gündem

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

İlgili Haberler

Sason’da kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

09:33 - Gündem

Depremle yenilenen konutlar doğal gazlı olunca mahrukatçılarda durgunluk yaşanmaya başladı

09:33 - Gündem

Elazığ’da kar yağışı etkili oldu, kent beyaza büründü

09:34 - Gündem

Erzurum’da yaban hayatı fotokapanlara takıldı

09:26 - Gündem

Patnos’ta karla mücadele devam ediyor

09:26 - Gündem

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık