?>

Diyanet’ten cuma hutbesinde ’Narin’ vurgusu

Diyanet işleri başkanlığı tarafından hazırlanan cuma hutbesinin bu haftaki konusu, 'mevlid-i nebi ve insan değeri' oldu. Tüm türkiye genelindeki camilerde cuma hutbesinde, "başka narinler’in canice katledilmemesi, başta gazze olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki masumların canlarına kıyılmaması için peygamber efendimizin güzel ahlakını ve çağlar üstü mesajlarını insanlıkla buluşturmaktır" cümlelerine yer verildi.

Genel - 9 ay önce

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan cuma hutbesinin bu haftaki konusu, ’Mevlid-i Nebi ve insan değeri’ oldu. Tüm Türkiye genelindeki camilerde cuma hutbesinde, "Bugün bize düşen; başka Narinlerin canice katledilmemesi, başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki masumların canlarına kıyılmaması için Peygamber Efendimizin güzel ahlakını ve çağlar üstü mesajlarını insanlıkla buluşturmaktır" denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan cuma hutbesinde bu hafta şu ifadeler yer aldı: "Yarın akşam, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü idrak edeceğiz. Bizleri bir kez daha Mevlid-i Nebi’ye ulaştıran yüce rabbimize sonsuz hamdüsena, ümmeti olmakla şeref bulduğumuz Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’ya salat ve selam olsun. Allah Resûlü yüce bir ahlak üzere yaratılmıştır. O, güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiş son peygamberdir. Sevgili Peygamberimiz, iman, amel ve ahlâkın birbirinden ayrılamayacağını, güzel ahlakın, hayatın her alanını kapsaması gerektiğini vurgulamıştır. İnsanın ancak ahlâkı ölçüsünde dindar ve iyi bir kul olabileceğini belirtmiştir. Peygamber Efendimiz, tüm insanlık için en güzel örnektir. Erdemli, ahlaklı ve onurlu bir hayatın yollarını o göstermiştir. Hak ve hakikati, adalet ve merhameti o öğretmiştir. Kadınlar ve yaşlılar hak ettikleri gerçek saygınlığa onunla ulaşmıştır. Yetim ve öksüzlerin yüzü onunla gülmüştür. Diri diri toprağa gömülen, hor ve hakir görülen kız çocukları onunla hayat bulmuştur."

Her geçen gün, insani değerlerin ayaklar altına alındığı, masum çocukların acımasızca katledildiği, her türlü kötülüğün açıkça işlendiği bir zamanda yaşadığımızın önemine dikkat çekilen hutbede şu cümlelere de yer verildi:

"Kalpleri kararmış, vicdanları körelmiş zalimlerin kurbanı, nazik ve narin bedenler oluyor. Böylesine bir ortamda Sevgili Peygamber Efendimizin sadece mevlidini anmak ve hatırasını yâd etmekle ona karşı sorumluluğumuzu asla yerine getirmiş olamayız. Bugün bize düşen; Allah Resûlüne hakkıyla tabi olmak, bizlere bıraktığı en büyük miras olan Kur’an-ı Kerim’e ve sünnetine sımsıkı sarılmaktır. Başka Narinlerin canice katledilmemesi, başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki masumların canlarına kıyılmaması için Peygamber Efendimizin güzel ahlakını ve çağlar üstü mesajlarını insanlıkla buluşturmaktır. Barış dini İslam’ın, hayat rehberi Kur’an-ı Kerim’in, rahmet peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa’nın, insanlığın sığınabileceği tek liman olduğunu ısrarla anlatmaktır. Dinimizi ve dini değerlerimizi değil, dindarlığımızı yeniden sorgulamaktır. O kutlu Nebî’nin sünnet-i seniyyesinin tüm insanlık için bir kurtuluş pusulası ve bir hayat kılavuzu olduğunu unutmamaktır. İşte o zaman dünyamızda zulüm ve haksızlıklar sona erecek, insanlar güven içinde kardeşçe bir arada yaşayacaktır. Kimse kimsenin canına, malına, namus ve iffetine zarar veremeyecek, masum canlar hayatlarının baharında solmayacaktır."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

2024-09-10 23:54 - Asayiş

MXGP Türkiye’yi İspanyol pilot Jorge Prado kazandı

2024-09-08 21:29 - Spor

İlgili Haberler

MAGİNDER’den Zeynel Abidin Türbesi’ne anlamlı ziyaret

18:37 - Genel

TİKA’dan Somali’de Engelliler Eğitim Merkezine destek

18:05 - Genel

Yenişehir’de Gençlik Kampı’na yoğun ilgi

17:19 - Genel

Bursa Koruma Kurulu Başkanlığı’nın 2025 yılı 2. olağan toplantısı gerçekleştirildi

16:40 - Genel

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den Gazipaşa’ya ilk uçuş gerçekleşti

16:34 - Genel

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş