?>

Diyarbakır anneleri terör örgütü PKK’nın silahları bırakmasını olumlu karşıladı

Diyarbakır’da eski hdp il binası önünde eylem yapan aileler terör örgütü pkk’nın silahları bırakmasını olumlu karşıladı.

İnsan - 4 saat önce

Diyarbakır’da eski HDP il binası önünde eylem yapan aileler terör örgütü PKK’nın silahları bırakmasını olumlu karşıladı.

3 Eylül 2019’da Diyarbakır’da eski HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti sürüyor. Terör örgütü PKK’nın, Irak’ın Süleymaniye kentinde düzenlenen törenle silah bırakmasını değerlendiren aileler yaşanan gelişmeleri olumlu karşıladı. Ramazan Üçdağ’ın babası Recep Üçdağ, 6 yıldır burada evlat nöbeti tuttuğunu, evladının yolunu gözlediğini aktardı. Üçdağ, "Türkiye’de bir süreç var ‘Terörsüz Türkiye’ süreci. Biz ilk baştan beri bu sürece destek verdik. Dün çok güzel bir gelişme oldu terör örgütü üyeleri silahlarını gömmeye başladı. Biz bu sürecin ikinci ayağında artık çadırın evlatlarının gelmesini, haber almasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızda bugün bir açıklama yaptı. Umarım bundan sonra güzel haberler alırız" dedi.

Mahmut Uslu’nun annesi Bedriye Uslu, yaz, kış, yağmur, çamur demeden her gün bu çadırın yolunu tuttuğunu dile getirdi. Uslu, "Dün 30 terör örgütü üyesi silahlarını yaktılar. Gözümüz çocuklarımızı aradı çocuklarımız içlerinde göremedik. İnşallah darısı bizim başımıza olsun bir gün çocuklarımızı göreceğiz onlarda silahlarını bırakacaklar, yakacaklar, geri dönecekler biz dört gözle onların yolunu bekliyoruz. Bu süreç bize biraz umut oldu. Bugün Cumhurbaşkanımız dedi ‘Hiçbir anne ağlamasın’ ne polis ölsün, ne asker ölsün hiçbir annenin hakkı yoktur ağlasın. Evlat annenin hakkıdır. Anne doğurmuş, büyütmüş bakmış" ifadelerini kullandı.

Yavuz Çakmak’ın annesi Sevgi Çakmak ise, 6 yıldır bu çadırda mücadele verdiğini söyledi. Çakmak, "Terörsüz Türkiye sürecinden dolayı bir grup terörist silahlarını yakmışlar. Bizim çocuklarımızda inşallah yakacak. Biz en baştan beri söylüyorduk ‘Tükürün, gömün, gelin’ biz burada sizi bekliyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve Devlet Bahçeliye teşekkür ederim. Biz burada çocuklarımızı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

Avukat Tunç Telli, Marmaris'in Yeni Başkan Yardımcısı Oldu

2025-07-08 15:46 - Marmaris

İlgili Haberler

Muş’ta 6 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

18:23 - İnsan

Ümraniye Belediyesi’nden 15 Temmuz’a anlamlı video: "Kuşlar Filleri Yener"

17:42 - İnsan

Srebrenitsa Katliamı’nın 30’uncu yılında Kartal’da anma töreni düzenlendi

16:09 - İnsan

Ağrı’da başıboş köpekler dehşet saçtı: 25 hindi ve tavuk telef oldu

16:13 - İnsan

Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu: "11 Temmuz 2025, büyük Türkiye yüzyılının miladıdır"

14:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan