?>

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı

Diyarbakır büyükşehir belediyesi başkanları serra bucak ve doğan hatun, 31 mart yerel seçimleriyle sona eren 8 yıllık kayyum sürecinin büyükşehir belediyesi’ne devrettiği borcun 3 milyar 345 milyon tl olduğunu açıkladı.

Siyaset - 2 yıl önce

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 31 Mart yerel seçimleriyle sona eren 8 yıllık kayyum sürecinin Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiği borcun 3 milyar 345 milyon TL olduğunu açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda gazetecilerle bir araya geldi. Basın toplantısına başkanların yanı sıra Daimi Meclis Üyeleri Abdulkadir Güleç, Emine Akın ve Abdulselam İnceören katıldı.

Basın toplantısında konuşan Başkan Serra Bucak, Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçede hizmet ürettiklerini, yoğun bir çalışma sürecine girdiklerini söyledi. Bucak, 31 Mart yerel seçimleriyle beraber belediyeyi 8 yıllık kayyum yönetiminden devralır almaz taşınır ve taşınmaz malların envanterleriyle ilgili incelemelerinin sürdüğünü kaydetti. Kısa sürede tespit ettikleri hasarı mayıs ayında gerçekleşecek meclis toplantısına taşıyacaklarını ifade eden Bucak, hukuki süreçlere dair çalışmaların da sürdüğünü söyledi.

Bucak, gelecek 5 yıl içinde, kent konseyleri ve kent danışma meclisleriyle ve kente dair çalışma yürüten herkesle bir araya geleceklerini ifade ederek, “8 yıllık kayyum sürecinde belediye hizmet binamız ve bütün çalışmalarımız başta basın olmak üzere tüm dinamiklere kapalıydı. Bu tabloyu değiştireceğiz. Belediyemizin bütün kapıları basın başta olmak üzere herkese sonuna kadar açık olacak” diye konuştu.

Bucak, basın toplantısında Büyükşehir Belediyesinin borçlarına dair açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Bugün itibariyle iç denetimi birimimizin tespit ettiği bir tablo var. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızı yaparak siz değerli basın mensuplarıyla paylaşacağız. Büyükşehir Belediyemizin genel borç miktarı 2 milyar 438 milyon TL, DİSKİ’nin borcu ise 907 milyon TL’dir. Toplam borcumuz 3 milyar 345 milyon TL’dir”

Bucak, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesi yapılmış ve muhasebe kayıtlarına yansıyan borcunun 3 milyar 640 milyon TL, DİSKİ’nin ise 200 milyon TL olduğunu söyledi.

Başkan Başkan Doğan Hatun ise, Büyükşehir Belediyesi’nin taşınmazlarıyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Doğan, Büyükşehir Belediyesine ait 44 taşınmazın farklı kurumlara tahsis edildiğini tespit ettiklerini söyledi. Doğan, bu taşınmazların Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçe müftülükleri, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, DEDAŞ, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Çınar Kaymakamlığı’na tahsis edildiğini açıkladı.

Basın toplantısı, soruların cevaplanmasıyla sonra erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İMAR YASASINA TAKILANLAR YENİ KANUNDA ISRARCI

2024-04-23 14:35 - Gündem

MARMARİS’TE YABAN DOMUZU ÇIKMAZI

2024-04-25 17:56 - Marmaris

Marmaris Yenisayfa gazetesi 21.yılını kutladı

2024-04-22 14:32 - Marmaris

BODRUM GEYİK BARAJI HAVZASI’NDA NELER OLUYOR?

2024-04-23 14:52 - ÇEVRE

MARMARİS’TE SAĞLAM TEKNE YERLE BİR EDİLDİ

2024-04-26 11:43 - Marmaris

ÇEVRECİ İMDAT’TAN “KADIN BAŞKANLAR” İÇİN TEMİZLİK

2024-04-25 11:46 - Marmaris

23 Nisan Çocukları Marmaris Gençlik Derneği ile eğlendi

2024-04-24 14:43 - Marmaris

23 NİSAN KORTEJİNDE 104. YIL COŞKUSU

2024-04-24 12:02 - Marmaris

MUĞLA SİZİ TATİLE BEKLİYOR

2024-04-22 14:33 - Marmaris

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNE ÖNCÜ OLMALI

2024-04-22 15:19 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Trump: "İran özgürlüğe bakıyor, ABD yardıma hazırdır"

22:49 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Süper Kupa’yı kazanan Fenerbahçe’ye tebrik

21:03 - Siyaset

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack: "Trump, bu anı yeni bir Suriye için ‘dönüm noktası’ olarak görüyor"

20:15 - Siyaset

AK Parti Yalova İl Başkanı Güçlü: "Yalova’yı bu hale tedbirsizlik getirdi"

19:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Dışişleri ve Savunma Bakanını kabul etti

17:45 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem