?>

Diyarbakır’da 299 milyar liralık kamu yatırımı masaya yatırıldı

Diyarbakır’da yürütülen 589 kamu yatırımının mevcut durumu, vali murat zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirilen il koordinasyon toplantısı’nda kapsamlı şekilde değerlendirildi. Toplam yatırım tutarının yaklaşık 300 milyar lirayı bulduğu bildirildi.

Ekonomi - 3 ay önce

Diyarbakır’da yürütülen 589 kamu yatırımının mevcut durumu, Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı’nda kapsamlı şekilde değerlendirildi. Toplam yatırım tutarının yaklaşık 300 milyar lirayı bulduğu bildirildi.

2025 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Murat Zorluoğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kaymakamlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, ilçe belediye başkan ve temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. 589 Projede 299 milyar liralık dev yatırım

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Zorluoğlu, şehirde devam eden kamu yatırım projelerine ilişkin önemli veriler paylaştı. Şu anda 589 projenin yürütüldüğünü belirten Zorluoğlu, toplam yatırım tutarının 299 milyar 893 milyon lira olduğunu ifade etti. 2025 yılı için tahsis edilen 39 milyar 784 milyon liralık ödeneğin ilk altı ayında yaklaşık 11 milyar lirasının harcandığını ve bunun yüzde 27,61 oranına tekabül ettiğini açıkladı. Vali Zorluoğlu, "Yılın ikinci yarısında bu oranın daha da yükseleceğini öngörüyoruz" dedi. "Kalite standartlarından taviz yok"

Konuşmasında yatırımlarda kalitenin önemli olduğunun altını çizen Vali Zorluoğlu, kontrollük hizmetlerinde eksikliklerin olmamasını belirtti. Zorluoğlu, "Kurumlarımızın yaptığı işlerde kontrol hizmetlerinin yeterli standartlarda olması gerekiyor. Herhangi bir eksiklik ve ihmaller üzerine gerekli hukuki süreçleri başlatacağımızı ve eksikliklerin üzerine kararlılıkla gideceğimizi açıkça ifade ediyorum" diye konuştu.

Kamu yöneticilerine uyarıda bulunan Zorluoğlu, yeterli kontrollük yapılmadan kabul işlemi gerçekleştiren kurumlara karşı yasal işlem uygulanacağını, standardın altında kalan işlerin ise kabul edilmeyeceğini belirtti. Vali Zorluoğlu, tüm kontrol personelinin görevini titizlikle yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. "Koordinasyon ve iş birliği başarıyı getirir"

Kurumlar arası koordinasyonun önemine de değinen Vali Zorluoğlu, yatırım süreçlerinde karşılaşılan sorunların çözümünde iş birliğinin kritik rol oynadığını belirtti. Vali Zorluoğlu, "Projelerin sağlıklı şekilde ilerlemesi açısından ilgili kurumlarımızın birlikte hareket etmesi çok kıymetlidir" ifadesini kullandı. 44 proje tamamlandı, 137 proje ihale aşamasında

Projelerin güncel durumuna ilişkin bilgi paylaşan Vali Zorluoğlu; 44 projenin tamamlandığını, 346’sının devam ettiğini, 137’sinin ihale sürecinde olduğunu aktardı. Vali Zorluoğlu, 1 projenin tasfiye edildiğini ve 61 projenin henüz başlamadığını belirtti.

Toplantıda, yatırımcı kamu kurumları proje sunumlarını gerçekleştirdi. Karşılıklı değerlendirme ve istişarelerle sona eren toplantı, yılın ikinci yarısında yatırımların daha etkin ve kaliteli yürütülmesi yönünde güçlü mesajlarla tamamlandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

İlgili Haberler

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "HAK-İŞ, Filistin ve Gazze’de yapılan katliamlara ve soykırıma karşı net bir tavır ortaya koymuştur"

17:30 - Ekonomi

Prof. Dr. Karataş: "10 yıl içerisinde bu savaşlar gri bölge savaşlarına dönüşecek"

17:14 - Ekonomi

Başkan Köksal Aras: "Sürdürülebilir kalkınma için uluslararası işbirliklerimiz devam ediyor"

17:09 - Ekonomi

Şanlıurfa’nın önemli lezzetlerinden "Asma Ekşisi" tescillendi

16:52 - Ekonomi

Gölbaşı Belediyesi Kariyer Noktası’ndan istihdama büyük destek

16:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Halk Sağlığı İçin Zabıta Denetimleri Sürüyor

17:04 - Sağlık

Oro Di Milas, Dünyanın En İyi Zeytinyağları Arasında

17:04 - Gündem

Bu Fırında Ekmeğe Zam Yok

11:46 - Genel

Yalnız yaşayan yaşlı adam evinde ölü bulundu

11:42 - Asayiş

Ev sahibiyle kiracının ’çöplüğe dönmüş bahçe’ kavgası

10:43 - İnsan