?>

Diyarbakır’da hibe desteği ile ilgili bilgilendirme toplantısı

Diyarbakır ticaret ve sanayi odası (dtso) ev sahipliğinde, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı (kkydp) ve bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi programı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İnsan - 10 ay önce

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ev sahipliğinde, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) ve Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı açılışında konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, uzun zamandır tarımda istenilen seviyeye ulaşılamadığını söyledi. Kaya, "Diyarbakır, tarım, turizm ve tekstil alanlarında merkez olabilecek potansiyeli sahip. Tekstilde dünyada sıkıntı olmasına rağmen istediğimiz rakamları yakalayabiliyoruz. Turizmde hızla yol alıyoruz. Tarım dünyanın en önemli sektörlerden bir tanesi bunun pandemide net olarak gördük. KKYDP kapsamında çok iyi de destekler olduğunu biliyoruz. Umarım Diyarbakır bu kırsal kalkınma desteklerinden bu defa istediği kadar yararlanacaktır. Bu destekler krediye ulaşmanın en zorunlu olduğu dönemde olması da bizim için ayrı bir avantaj" dedi.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Kan ise "Ekonomik yatırımlarda istenilen seviyede değiliz. Daha önceki yıllarda verilen hibelerin oranı birazcık düşüktü ama bu yıl rakamlarımız daha iyi. Şu an yeni projelerde işte kısal kalkınmada 20 milyonluk projenin 10 milyonunu hibe veriyoruz. Diyarbakır’da biz kendimize bir hedef belirledik ve bu konuda kendimize güveniyoruz’’ diye konuştu.

Toplantıya, DTSO meclis üyeleri, tarım sektöründe faaliyet gösteren üreticiler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

İlgili Haberler

15 yaşındaki Burak’ın otizmle mücadelesi başarı hikayesine dönüştü

09:58 - İnsan

Hemşire anneler, doktor olan çocuklarıyla aynı hastanede görev yapıyor

09:48 - İnsan

Gaziantep’te çocukların kar keyfi: Tepsi, poşet, leğen ve tahta ile kayak yaptılar

09:51 - İnsan

Tunceli’de yılbaşı tatilinin tadını çocuklar çıkarıyor

09:51 - İnsan

MHP Sur İlçe Başkanlığı ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor

09:31 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan