?>

Diyarbakır’da Kurban Bayramı oldu ’ciğer bayramı’

DİYARBAKIR, 9 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI TATİLİYLE BİRLİKTE YERLİ VE YABANCI ZİYARETÇİLERİN ROTASI OLDU. KENTTİN TESCİLLİ "CİĞER KEBABI" İSE EN ÇOK TERCİH EDİLEN LEZZETLERDEN OLDU.

Ekonomi - 2 ay önce

Diyarbakır, 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin rotası oldu. Kenttin tescilli "ciğer kebabı" ise en çok tercih edilen lezzetlerden oldu.

Kurban Bayramı tatiliyle birlikte yerli ve yabancıların rotası 33 medeniyetin izini taşıyan Diyarbakır oldu. Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra zengin mutfağıyla ön plana çıkan şehrin "ciğer kebabı", ziyaretçiler tarafından en çok tercih edilen lezzetlerden biri oldu.

İşletmenin ciğer ustası Onur Erdin, İHA muhabirine, Kurban Bayramında dükkan olarak 30 ton tükettiklerini ileri sürerek, bütün esnafa bakıldığında bayağı bir ciğer yoğunluğu olduğunu söyledi. Diyarbakır’da ciğer bayramı yaşandığını aktaran Erdin, tatilin daha devam ettiğini, 9 gün boyunca rekor kıracaklarını kaydetti.

Erdin, Diyarbakır denilince akla ilk ciğer geldiğini belirterek, "Tescilli ve ciğerin saatti, zamanı yok. Yurt içi, yurt dışından misafirlerimiz geldiğinde aklan ilk gelen şey ciğer. İster istemez ciğere talep arttı. Yoğunluktan ciğere yetişemiyoruz. Diyarbakır’da ciğerin püf noktası kuzu olmasıdır. İkinci ise baharattır. Biz iki çeşit baharat kullanıyoruz ve usta eller. Diyarbakır’da sabah erkenden, kahvaltıda tüketilir. Öyle bir şey ki Diyarbakır’da ciğerin saati, zamanı yok" dedi.

Müşterilerden Hıdır Özbek, İzmir’den geldiğini söyleyerek, "9 yıl önce Diyarbakır’a bir kere ayak bastım ve o zamandan beri her sene burada ciğerdeyim. Yoğunluktan dolayı çarşıya gidemedik. Diyarbakır’a gelen ciğer yemesini tavsiye ederim. Şanlıurfa’da da denedim, ama cidden yeri Diyarbakır" diye konuştu.

Akif Kınalı ise beş arkadaş Erzurum’dan geldiklerini ifade ederek, "400 kilometre hiç durmadan ilk durağımız ciğerci oldu. Maşallah lezzet, hizmet kusursuz. Yemeğimizi yiyeceğiz ve gezmeye başlayacağız. Diyarbakır’a önceden de gelmiştik. Kusursuz bir yer, müthiş bir yer. İnsanı da güzel, hizmeti de" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tatilcilere ormancılardan ‘Yangın’ uyarısı

2026-05-26 12:15 - Gündem

Kurban yakalama timine komando eğitimi

2026-05-23 13:57 - Genel

Alanya sahillerinde bayram yoğunluğu

2026-05-23 14:18 - İnsan

Melek Mosso Alanya’da festivalde sahne aldı

2026-05-24 11:21 - Magazin

Çorum’da uyuşturucu operasyonu: Kaçmaya çalışırken yakalandılar

2026-05-27 00:13 - Asayiş

Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama

2026-05-29 00:08 - Asayiş

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ORMANLIK ALANA UÇTU

2026-05-23 12:37 - Asayiş

Denizli’de Türk-Kore esintili görkemli düğün

2026-05-25 12:03 - Magazin

Bayram Tatilinde Marmaris ve Datça’ya araç akını

2026-05-26 15:57 - Turizm

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI KARACA, SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

2026-05-23 16:45 - Asayiş

İlgili Haberler

ATSO Başkan Adayı Hatice Öz: "Antalya hak ettiği yerde değil"

21:40 - Ekonomi

Kütahya’da "Yeşil Vatan" 7/24 koruma altında

18:08 - Ekonomi

Sakarya’da fındık işçilerinin 2026 yılı yevmiyesi belli oldu

17:09 - Ekonomi

Fındık üreticileri hasat hazırlığına başladı: "Rekolte düştü"

16:52 - Ekonomi

Alanya keçiboynuzu Antalya’yı temsil edecek

16:50 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim