?>

Diyarbakır’da öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması: 3 ayda 4 bin 456 öğrenciye ulaşıldı

DİYARBAKIR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA İL GENELİNDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ ETKİN ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLÜYOR. 2026 YILININ İLK ÜÇ AYINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN SAHA FAALİYETLERİYLE BİNLERCE ÖĞRENCİYE ULAŞILARAK HEM ERKEN TEŞHİS SAĞLANDI HEM DE FARKINDALIK ARTIRILDI.

Sağlık - 4 ay önce

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında il genelinde ağız ve diş sağlığı hizmetleri etkin şekilde sürdürülüyor. 2026 yılının ilk üç ayında gerçekleştirilen saha faaliyetleriyle binlerce öğrenciye ulaşılarak hem erken teşhis sağlandı hem de farkındalık artırıldı.

Eğil, Kocaköy ve Kayapınar ilçelerinde bulunan okullarda ilkokul öğrencilerine yönelik yapılan taramalarda, ağız ve diş sağlığı kontrolleri gerçekleştirildi. Taramalar sonucunda tedavi ihtiyacı bulunan öğrenciler ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilirken, öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimler verildi. Ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan dönemde toplam bin 573 öğrenciye tarama, 326 öğrenciye yönlendirme yapılırken, 4 bin 456 öğrenciye eğitim verildi. Yapılan çalışmalarla çocuklarda ağız ve diş sağlığı bilincinin artırılması, hastalıkların erken dönemde tespit edilmesi ve koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi hedeflendi. "Erken yaşta bilinç kazandırıyoruz"

Diyarbakır İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Emre Asiltürk, "Sağlık Hizmetleri Başkanlığımızın koordinasyonunda yürütülen bu çalışmalarla çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesini sağlıyoruz. Erken yaşta kazanılan doğru alışkanlıklar, ilerleyen yıllarda daha sağlıklı bireylerin yetişmesine katkı sunmaktadır. Taramalar sayesinde ihtiyaç duyan öğrencilerimizi erken dönemde tespit ederek tedaviye yönlendiriyoruz’’ dedi.

Asiltürk, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekerek, ağız ve diş sağlığına yönelik eğitim ve tarama faaliyetlerinin il genelinde planlı şekilde devam edeceğini belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

İlgili Haberler

Karapınar’da mevsimlik tarım işçilerine yerinde sağlık hizmeti

17:30 - Sağlık

Başhekim Küçükyol: "Memleketimize hizmet etmek benim için büyük bir onurdur"

16:44 - Sağlık

Bakan Memişoğlu’ndan İzmir’de akademik buluşma

16:33 - Sağlık

ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi 2026 mezunlarını verdi

15:55 - Sağlık

Sinop’ta sağlıklı hayat merkezi hizmetleri değerlendirildi

15:35 - Sağlık

Günün Manşetleri

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

14:15 - Asayiş

Milyonlarca lira değerindeki altınları alıp sırra kadem bastı

14:11 - Asayiş

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

13:59 - Spor

YKS sonrası tercih uyarısı: "Yapay zeka çağını göz ardı etmeyin"

13:53 - Eğitim

Fethiye'de Orman Yangını Kontrol Altında

13:34 - Asayiş