?>

Diyarbakır’da sıcak havaya rağmen ocakbaşında ciğer yemek tercih ediliyor

Diyarbakır'da hem dışarıda, hem de ocak başında yüksek sıcağa rağmen ustalar ocakbaşında ciğer pişirmekten, müşteriler ise burada yemekten vazgeçmiyor.

İnsan - 8 ay önce

Diyarbakır’da hem dışarıda hem de ocak başında yüksek sıcağa rağmen ustalar ocakbaşında ciğer pişirmekten, müşteriler ise burada yemekten vazgeçmiyor.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır’da hava sıcaklığının 4 ila 8 derece üzerinde artacağı tahmini uyarısında bulunup 38-44 derece arasında seyredeceğini duyurmuştu.

Kentte, hem dışarıda hem de ocakbaşında yüksek sıcağa rağmen ustalar ciğer pişirmekten, müşteriler ise ocakbaşında yemekten vazgeçmiyor. Yaklaşık 50 dereceyi bulan sıcaklıkta müşteriler kan ter içinde ciğer yemeyi tercih ediyor.

Ciğer ustası Uğur Erdin, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, şu anda Diyarbakır’da sıcaklık 45’den fazla olabileceğini, ocakbaşında ise 10 derece daha fazlasını söylemek gerektiğini ve bunun 55 derece arasında olduğunu söyledi. “9-10 saat ocakbaşındayım. Hem içeri sıcaklığı, hem dışarı sıcaklığı vücut artık alıştı”

Müşterilerinin artık ocakbaşına alıştığını belirten Erdin, “Sıcaklık artık fark etmiyor. Sıcak sıcak yemeleri önemli. Bizde hem ciğerden, hem sıcaktan hem de müşterilerimizden vazgeçmiyoruz. Masada yenilen farklı oluyor, müşteri de gelip illaki ocakbaşında diyor. Sıcaklığı hiç umursamıyor. Kan ter içinde yemek yeniliyor. 9-10 saat ocakbaşındayım. Hem içeri sıcaklığı, hem dışarı sıcaklığı vücut artık alıştı. 55-60 dereceye kadar alışmış artık” dedi. “Dışarı şu an 40-45 derece arası, buranın bir 10-15 artısı var. 55’leri buluyor”

Müşterilerden Abdullah Dilek, ciğerin ocakbaşında yenildiği zaman daha zevkli olduğunu dile getirdi. Anlamının orada olduğunu aktaran Dilek, “Ne kadar sıcak olursa olsun masada yemenin tadı ve burada yemenin tadı başka. O ayrı bir özelik. Dışarı şu an 40-45 derece arası, buranın bir 10-15 artısı var. 55’leri buluyor. Bu zevki burada yaşamak, sıcaklık hiç önemli olmuyor. Kan ter içerisinde ciğer yiyoruz, zevki her şeye değer” diye konuştu.

Müşterilerden Hüseyin Tektaş ise, “Diyarbakır sıcaklığı 50 derecede olsa, 60 derecede olsa vazgeçemeyeceğimiz tek şey var, o da ciğer” şeklinde konuştu.

İlayda Güzelses de, makyajına çok önem veren biri olduğunu kaydederek, “Ama bu sıcakta makyajım bozulsa da ciğer yemekten vazgeçmiyorum. Dışarı sıcak olsa da, burası sıcak olsa da maalesef vazgeçilmiyor” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

İSTANBUL, DÜNYADA EN ÇOK GEZİLEN ŞEHİR

2024-08-12 11:06 - Gündem

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

İlgili Haberler

"Burj Al Babas" projesiyle ilgili soruşturmada iddianame hazırlandı: 13 sanık hakkında 885’er yıla kadar hapis talebi

20:43 - İnsan

Doğubayazıt’a Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli protokolü imzalandı

20:22 - İnsan

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Kırıkkale’yi ziyaret etti

20:14 - İnsan

Besni’de fındık büyüklüğünde dolu yağdı

19:16 - İnsan

Kütahya’da ’Araştırmacı öğrenci eğitim programı’ başlıyor

18:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş