?>

Diyarbakır’da turizmciler bir araya gelerek dernek kurdu

Mezopotamya seyahat acenteleri ve turizm otelciler birliği derneği (metosad), diyarbakır, mardin, şanlıurfa ve batman illerindeki turizmcilerin bir araya gelmesiyle kuruldu.

Genel - 11 ay önce

Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Batman illerindeki turizmciler Mezopotamya Seyahat Acenteleri ve Turizm Otelciler Birliği Derneği’ni kurdu.

Bir otelde gerçekleşen tanıtımda konuşan Mezopotamya Seyahat Acenteleri ve Turizm Otelciler Birliği Derneği (METOSAD) Genel Başkanı Veysi Kaya, METOSAD olarak turizm sevdalıları ve turizmin tüm paydaşlarını bir arada, özverili bir şekilde, tek çatı altında birleştirecek yapı olduklarını söyledi. Fırat ve Dicle nehirleri arasında uzanan Mezopotamya’nın binlerce yıllık tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Kaya, "İnanç, kültür, gastronomi ve turizmin başkentini ticaret merkezi haline getirmiştir. Bu köklü geçmişi ve zengin turizm potansiyelini daha etkin bir şekilde değerlenmek amacı ile Mezopotamya Seyahat Acenteleri ve Turizm Otelciler Birliği Derneği bugün kuruluşunu tamamlamıştır. METOSAD, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batman illerini kapsayan bölgenin turizm alanında güç birliği yapmasını sağlamak, sektörel iş birliğini arttırmak ve bölgeyi uluslararası bir turizm destinasyonu haline getirmek amacı ile kuruldu" dedi.

Turizm sektörünün paydaşlarını tek çatı altında toplayan METOSAD’ın bölgenin tanıtımına ve turizm stratejilerine yön vererek Mezopotamya’yı turizmin en güçlü merkezlerinden biri olarak yapmayı hedeflemekte olduklarını belirten Kaya, "Öncelikli hedeflerimiz Mezopotamya’nın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek. Bölgeyi dünyanın gözde turizm destinasyonlarında biri haline getirmektir. Turizm sektöründeki tüm paydaşları iş birliği içerisinde çalışmaya davet ediyoruz. Büyük bir mirası hep birlikte geleceğe taşımayı arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Aydın Valisi Canbolat’tan yeni yıl mesajı

17:38 - Genel

Başkan Künkcü’den fiyat tarifeleri uyarısı

17:08 - Genel

Yılbaşında turistlerin gözdesi Uludağ oldu

16:48 - Genel

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Suçla mücadelede teknolojinin bütün imkanlarından faydalanıyoruz"

16:42 - Genel

Edremit’te İlçe İdare Şube Başkanları toplantısı gerçekleştirildi

16:39 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan