?>

DMS Genel Başkanı Cengiz: "Her daim hakkın ve haklının yanında duracağız"

Kamu birliği konfederasyonu genel sekreteri ve devlet memurları sendikası genel başkanı tuncay cengiz, "her daim hakkın ve haklının yanında duracağız. Hakkı ve hukuku savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Ekonomi - 3 ay önce

Kamu Birliği Konfederasyonu Genel sekreteri ve Devlet Memurları Sendikası (DMS) Genel başkanı Tuncay Cengiz, "Her daim hakkın ve haklının yanında duracağız. Hakkı ve hukuku savunmaya devam edeceğiz" dedi.

DMS Genel başkanı Tuncay Cengiz, banka maaş sözleşmelerinin sürecine ilişkin taleplerini dile getirdikleri bir açıklama yaptı. Cengiz, kurumlar tarafından 2022 yılında yapılan banka maaş promosyon sözleşmelerinin 3’üncü yılına, diğer bir anlatımla yenileme sürecine girdiğini belirterek, "Aradan geçen üç yıllık süreçte enflasyon, banka karlılık oranları, ülkenin ekonomik büyümesi, memur maaş artışları gibi birçok alanda gelişmeler olmuştur. Bu gelişmeler ışığında, banka maaş promosyonları ile ilgili yeni yapılacak sözleşmelerde defaten promosyon ödemesi eskiye kıyasla ortalama 7 kat artırımlı belirlenmeli, örneğin 2022 yılında 27 bin lira üzerinden yapılan promosyon ödemesi 200 bin lira olarak güncellenmeli, atama, emeklilik, ölüm vb. nedenlerle maaş sistemi dışına çıkan personelden defaten ödenen promosyon bedeli iade alınmamalı, arzu etmesi halinde her personele dönem içinde bir defa ile sınırlı olmak üzere 200 bin lira tutarında 12 ay vadeli ve sıfır faizli kredi verilmelidir" ifadelerini kullandı. "Hakkı ve hukuku savunmaya devam edeceğiz"

İhale süreçlerinin tüm personeli kapsayacak ve tam rekabeti sağlayacak şekilde şeffaf olarak yürütülmesi gerektiğine dikkati çeken Cengiz, "Devlet Memurları Sendikası olarak, yetkili olduğumuz kurumlarda bu görüşümüz çerçevesinde ihale süreçlerine müdahil olacağız. Yetkili olmadığımız kurumlarda da aynı prensiple konunun takipçisi olacağız. Her daim hakkın ve haklının yanında duracağız. Hakkı ve hukuku savunmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

Bozburun'da Yanan Tekne Denizde Kayboldu

2025-06-05 13:35 - Asayiş

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

Marmaris’te Boğulma Tehlikesi

2025-06-09 09:30 - Asayiş

Milas-Ören Yolu ve Çevre Sorunları TBMM Gündeminde

2025-06-04 15:38 - Gündem

AKİB Genel Başkanı Hızar: "Kayseri’ye yatırım için geliyoruz"

2025-06-06 14:22 - Genel

İlgili Haberler

Togg, Euro NCAP’ten en yüksek seviye olan 5 yıldız aldı

17:21 - Ekonomi

Türkiye’den yaklaşık 150 bursiyere Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinde eğitim ve araştırma imkanı

15:57 - Ekonomi

Bodrum Kemer ve Tepecik’e 7 milyon 800 bin TL’lik yol yatırımı

16:02 - Ekonomi

Servis ücretlerine zam talebi belediye meclisinden geçti

16:05 - Ekonomi

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Ünverdi, yeni OVP programını değerlendirdi

15:49 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Şehit Ziya Özkozanoğlu kabri başında anıldı

16:44 - Asayiş

Beşiktaş, Başakşehir maçı hazırlıklarına devam etti

16:35 - Spor

İzmir'de Saldırının olduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı

14:56 - Asayiş

6 Kişi Tutuklandı, Tonlarca Madde Ele Geçirildi

14:32 - Asayiş

Çamaşır Asarken 5. Kattan Düştü

14:30 - Asayiş