?>

Doç. Dr. Batık: “Psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyaç artıyor”

Samsun’da, 30 eylül ulusal psikolojik danışmanlar gününü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Türk psikolojik danışma ve rehberlik derneği samsun il temsilcisi doç. Dr. Meryem vural batık tarafından düzenlenen açıklamada yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Sağlık - 1 yıl önce

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Temsilcisi Doç. Dr. Meryem Vural Batık, artan sosyal stres faktörleri, ekonomik belirsizlikler, doğal afetler ve pandeminin etkilerinin bireylerin psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyacını önemli ölçüde arttırdığını söyledi.

Samsun’da, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Temsilcisi Doç. Dr. Meryem Vural Batık tarafından düzenlenen açıklamada yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Psikolojik danışma mesleğinin, 20’nci yüzyılın başlarında, psikolojinin bir bilim dalı olarak kabul edilmesiyle ortaya çıktığını söyleyen Doç. Dr. Meryem Vural Batık, ilk olarak savaş sonrası dönemde askerlerin yaşadığı ruhsal travmaları tedavi etmek amacıyla geliştirildiğini söyledi. Mesleğin, zaman içerisinde bireylerin duygusal ve zihinsel sağlıklarını korumaya yönelik bir alan olarak genişlediğine dikkat çeken Doç. Dr. Meryem Vural Batık, eğitim kurumları, sağlık hizmetleri, sosyal hizmetler ve insan kaynakları gibi birçok alanda psikolojik danışmanın rolünün giderek önem kazandığını ifade etti. “Psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyaç artıyor”

Günümüzde psikolojik danışmanların bireylerin stres, anksiyete, depresyon gibi ruhsal zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olan profesyoneller olduğunu belirten Doç. Dr. Meryem Vural Batık, “Artan sosyal stres faktörleri, ekonomik belirsizlikler, doğal afetler ve pandeminin etkileri, bireylerin psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyacını önemli ölçüde artırmıştır. Gençler, aileler ve farklı yaş gruplarındaki bireyler, karşılaştıkları zorluklarla başa çıkabilmek için profesyonel destek arayışındadır. Psikolojik danışmanlar, bu süreçte bireylerin duygusal yüklerini hafifletmelerine ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmaktadır. Gelecekte psikolojik danışmanlık mesleğinin önemi daha da artacaktır. Teknolojik gelişmeler, çevrimiçi danışmanlık hizmetleri ve yenilikçi terapötik yöntemlerin yaygınlaşması, bireylerin daha erişilebilir ve etkili destek almasına imkan tanıyacaktır. Ayrıca, toplumsal değişimler ve kültürel çeşitliliğin artması, psikolojik danışmanların farklı geçmişlere sahip bireylerle etkili bir şekilde çalışabilme becerilerini geliştirmelerini gerektirecektir. Önleyici hizmetlerin ve toplumsal ruh sağlığı projelerinin artması, mesleğin geleceğinde önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

Psikolojik danışmanların, bireylerin yaşam kalitelerini artırarak toplumsal refaha katkıda bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Meryem Vural Batık, bu yıl 5’ncisi gerçekleştirilen 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü’nü tebrik etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Otobüs sefer saatleri değişiyor

2024-09-28 11:12 - İnsan

İlgili Haberler

20 yaşındaki hasta, yollar kapalı olunca helikopter ambulansla hastaneye ulaştırıldı

22:18 - Sağlık

Yolu kapanan köydeki yaşlı adamın ilaçları dronla ulaştırıldı

22:17 - Sağlık

Zorlu yollar aşıldı, evde bakım hastasına zamanında müdahale

20:58 - Sağlık

Yüksekova’da film sahnelerini aratmayan görüntüler: Hastayı kurtarmak için traktörle seferber oldular

18:52 - Sağlık

Karla kaplı yollarda zamana karşı yarış kameraya yansıdı

17:56 - Sağlık

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan