?>

Doğan: "Tarımın geleceği için nefes kredisi çiftçilerimize de verilmeli"

Yüreğir ziraat odası başkanı mehmet akın doğan, çiftçinin üretime devam edilebilmesi ve tarımın geleceği için nefes kredisinin çiftçilere de verilmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomi - 5 ay önce

Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçinin üretime devam edilebilmesi ve tarımın geleceği için nefes kredisinin çiftçilere de verilmesi gerektiğini söyledi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 2025 yılı başında yaşanan şiddetli zirai donun ardından çiftçilerin büyük kayıplar yaşadığını ve acil destek sağlanmaması halinde üreticilerin iflasın eşiğine geleceğini belirtti.

Don olayının hemen ardından başta buğday, soğan, patates, karpuz ve domates olmak üzere pek çok üründe ciddi verim kaybı yaşandığını ifade eden Doğan, "Hasadı yapılan ürünlerin önemli bir kısmı ya tarlada kaldı ya da nakliye maliyetinin dahi altında elden çıkarıldı. Çiftçimiz emeğinin karşılığını alamadığı gibi zarar etti ve borç yükü altında kaldı" dedi.

Başkan Doğan, "Çukurova’da üreticilerin banka ve kooperatiflere olan borçları katlandı. Geçtiğimiz yıllarda verilen mazot ve gübre destekleri yetersiz kaldı, girdi maliyetleri her geçen gün artıyor. Üretime devam edilebilmesi ve tarımın geleceği için nefes kredisi çiftçilerimize de verilmeli" şeklinde konuştu.

Tarım sektörünün sürdürülebilirliğinin gıda arz güvenliğinin teminatı olduğunu vurgulayan Doğan, "Tarım, nüfusun beslenme ihtiyacını karşılamasının yanı sıra, sanayiye hammadde sağlayarak üretim zincirine katma değer kazandırmaktadır. Aynı zamanda geniş bir istihdam alanı sunarak sosyal dengeyi destekler. Tüm yönleriyle tarım sektörü, vazgeçilmez bir stratejik alandır. Çiftçimize bugün sahip çıkmazsak yarının sofralarında ekmek bulamayız. Yetkililerden acil eylem planı için harekete geçmelerini bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Ege’deki yangınlar turizmi de yaktı

2025-07-05 16:00 - Turizm

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

Muğla'da Kavurucu Sıcaklar Geliyor

2025-07-02 13:19 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Üzüm hasadında sona yaklaşıldı

08:58 - Ekonomi

Demirci’nin 2 milyarlık altyapı yatırımı tamamlandı

23:28 - Ekonomi

Kuyumcu esnafı işçilikte indirime gitti

23:04 - Ekonomi

Karsan’dan meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak hamle

18:21 - Ekonomi

Çanakkale’deki deniz solucanları yetiştiriciliği tesisi sektörde tek

16:45 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

14:02 - Spor

Güllü’nün kızı Gülter: "Annemi ben kesinlikle öldürmedim, masumum"

12:32 - Asayiş

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

12:25 - Asayiş

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı

12:09 - Asayiş

Göztepe, Gaziantep FK deplasmanında

11:50 - Spor