?>

Doğu Anadolu Kariyer Fuarı için geri sayım başladı

Doğu anadolu bölgesi’nin en prestijli kariyer etkinliklerinden biri olan doğu anadolu kariyer fuarı (dakaf’25) lansman toplantısı, van yüzüncü yıl üniversitesi ev sahipliğinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Genel - 10 ay önce

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en prestijli kariyer etkinliklerinden biri olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’25) tanırım toplantısı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıya, paydaş üniversiteler Bitlis Eren Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Siirt Üniversitesinin yanı sıra kamu kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, iş dünyası paydaşları, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda "Yetenek Her Yerde" temasıyla düzenlenen DAKAF, geçen yıl 50 binden fazla ziyaretçi, 200’den fazla kamu ve özel sektör katılımı ve onlarca etkinlikle Doğu Anadolu’da bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük ve en etkili kariyer fuarı olarak tarihe geçmişti. Bu yıl DAKAF’25 ile daha büyük bir etki oluşturmayı hedefleyen organizasyonun tanıtım toplantısı, Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (MedyaLab) Prof. Dr. Cengiz Andiç Konferans Salonu’nda düzenlendi. DAKAF’24’te elde edilen başarıları anlatan bir video gösterimiyle başlayan toplantı, ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin açılış konuşmasıyla devam etti.

Van’ın kadim topraklarında DAKAF’25’in başlangıcını duyurmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, fuarın sadece bir kariyer etkinliği değil, gençlerin geleceğe uzanan yolculuklarında kritik bir köprü olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıl düzenlenen DAKAF’24’ün, gençler için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Rektör Şevli, "Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz DAKAF’24, Doğu Anadolu’nun en prestijli kariyer fuarı olarak tarihe geçti. Gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmak ve onları iş dünyasıyla buluşturmak adına ne denli önemli bir adım attığımızı bir kez daha gördük. Şimdi, DAKAF’25 ile bu başarıyı daha da ileri taşıyacağız" dedi.

Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eden Rektör Şevli, "Gençlerimiz için tüm kamu kurum ve kuruluşlarına daha rahat ulaşabilme anlamında fırsat eşitsizliklerini ortadan kaldırarak, iş dünyası ile gençlerimiz arasında güçlü bir bağ kurmayı sağlayacak kariyer fuarının Van’da düzenlenmesinde bizlere büyük destek veren Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’a çok teşekkür ediyorum. Gelin, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için el birliğiyle çalışalım, onları geleceğe daha güçlü hazırlayalım" çağrısında bulundu.

Van YYÜ Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Gümüş ise DAKAF’ın sadece bir etkinlik olmadığını, bölgenin kalkınmasına katkı sağlayan önemli bir platform olduğunu vurguladı. Gümüş, ana hedeflerinin öğrenciler, işverenler, üniversiteler ve kamu kurumları arasındaki işbirliğini güçlendirmek olduğunu ifade etti.

Van YYÜ Kariyer Merkezi tarafından hazırlanan DAKAF’25’in hedeflerinin ve planlarının görseller eşliğinde detaylı bir şekilde sunulduğu ve fuarın gençlerin kariyer hedeflerine ulaşmalarına nasıl katkı sağlayacağının anlatıldığı lansman toplantısı, DAKAF’25 paydaş üniversitelerinin görüş ve süreç değerlendirmeleriyle son buldu.

Toplantıya, YYÜ Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Hakkâri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Ulutaş, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Körpınar, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Şahin, YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş, Prof. Dr. Aydın Görmez, kamu kurum yöneticileri, Van YYÜ Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü ile paydaş üniversitelerin kariyer merkez müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş dünyasının önde gelen temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gençlerin kariyer yolculuğuna ışık tutacak, iş dünyası ile akademi arasında güçlü bağlar kuracak ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasına katkı sağlayacak Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’25), 10-11 Nisan tarihlerinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

Çanakkale'de 8 Metrelik Dev Yılan Şoku

2025-02-28 13:30 - Genel

İlgili Haberler

Tiyatro oyunları ve eğitimlerle 12 bin çocuğa ve binden fazla çiftçiye enerji tasarrufunda farkındalık kazaldırıldı

14:56 - Genel

Bodrum’da Kent Estetiği ve Bakım Çalışmaları

14:57 - Genel

Avcılar’da metrelerce yükselen dalgalar mendireği böyle aştı

14:52 - Genel

Başkan Palancıoğlu, saha çalışanları ile bir araya geldi

14:44 - Genel

Yahya Kaptan, Dilovası’nda anıldı

14:41 - Genel

Günün Manşetleri

Sivrice polisinden üşüyen minik dostlarına kedi evi

14:34 - Gündem

Okul sporları gençler halter müsabakaları tamamlandı

14:17 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı 2025 yılını rekorlarla kapadı

14:05 - Ekonomi

17 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

13:59 - Asayiş

Parmağını kombi borusuna sıkıştırdı

13:56 - Asayiş