?>

Doğuş Üniversitesi robotik inovasyonun merkezi olmaya hazırlanıyor

Doğuş üniversitesi, 18 kasım 2024 tarihinde türkiye’nin önde gelen robotik ve teknoloji firmalarını robotik sektör buluşması kapsamında bir araya getirdi.

Teknoloji - 2 yıl önce

Doğuş Üniversitesi, 18 Kasım 2024 tarihinde Türkiye’nin önde gelen robotik ve teknoloji firmalarını Robotik Sektör Buluşması kapsamında bir araya getirdi. Üniversitenin Dudullu Kampüsü’nde düzenlenen etkinlik, robotik sektöründe yenilikçi çözümler üretmek ve sektörel iş birliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir platform sundu.

Doğuş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkut Altındağ’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Dudullu OSB Başkanı Murat Önay ve Hisense HVAC Türkiye Genel Müdürü Dr. Turhan Karakaya, sektörel gelişmelere ilişkin görüşlerini ve öngörülerini katılımcılarla paylaştı.

Robotik sektörü temsilcilerinin yapay zekâ destekli teknolojiler, endüstriyel otomasyon sistemleri ve robotik inovasyon konularında bilgi paylaşımında bulunduğu etkinlikte, sektörün geleceğine yön verecek stratejik iş birliklerinin temelleri atıldı. Doğuş robotik ve ileri araştırmalar merkezi (DRAAM) kuruluyor

Etkinlikte açıklanan en önemli gelişmelerden biri, Doğuş Robotik ve İleri Araştırmalar Merkezi’nin (DRAAM) kurulacağının duyurulması oldu. Bu yeni merkez, yapay zekâ, robotik mühendislik, otonom sistemler ve endüstriyel otomasyon gibi ileri teknolojilerde yenilikçi projeler geliştirmek amacıyla tasarlandı.

DRAAM, üniversitenin akademik bilgi birikimini sanayi ihtiyaçlarıyla buluşturarak bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor. Hem öğrencilere hem de araştırmacılara dünya standartlarında bir altyapı sunacak olan merkez, sektörün lider firmalarıyla gerçekleştirilecek iş birlikleriyle teori ve pratiği bir araya getirecek.

Doğuş Üniversitesi, Robotik Sektör Buluşması ile yalnızca bir etkinlik düzenlemekle kalmayıp, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendiren bir platform sunarak teknoloji ve inovasyon alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin sektörel iş birliğini artırdığına ve sektörün geleceğini şekillendiren stratejik kararların alınmasına imkan tanıdığına dikkat çekti.

Ayrıca, Doğuş Üniversitesi 26 Aralık tarihinde gerçekleşen İstanbul Eğitim ve Kariyer Günleri’nde lise öğrencileriyle buluştu. Etkinlikte Doğuşun köpek robotu büyük ilgi gördü. Katılımcılar, robot teknolojisinin gelecekteki uygulamaları hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı yakaladı.

Doğuş Üniversitesi, bilim ve teknoloji alanındaki yenilikçi projelere liderlik etmeye devam edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DİSK'ten emekli maaşı imza kampanyası

2024-12-24 12:24 - Gündem

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Kazakistan'da Yolcu Uçağı Düştü

2024-12-25 11:40 - Dünya

İlgili Haberler

Çayırova’ya ikinci bilim merkezi

18:23 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: (İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesi) "Hattın tamamlanmasıyla yılda 33 milyon yolcu ve 30 milyon ton yük taşınacağını öngörüyoruz"

10:53 - Teknoloji

Üretilen yerli ince film kaplama cihazı dünyaya ihraç ediliyor

10:49 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi dünya sahnesinde

15:16 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Yalova-Armutlu arasındaki seyahat süresini 60 dakikadan 30 dakikaya düşürdük"

14:59 - Teknoloji

Günün Manşetleri

KKTC’de 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü

14:15 - Asayiş

Beşiktaş’ta Midtjylland maçı hazırlıkları başladı

14:10 - Spor

Sular çekildi, Haydaroba Köprüsü gün yüzüne çıktı

14:01 - Gündem

Düğünde havaya ateş açan 2 kişiye 23 bin lirayı aşkın ceza

14:00 - Asayiş

Camide katledilen adamın ailesinden adalet arayışı

13:19 - Asayiş