?>

Dolandırılan 16 bin kişiden biri olduğunu polisten öğrendi: "Gereken cezayı almalarını istiyoruz"

Sosyal medya üzerinden hasta ve mağdur kişilerin görüntülerini kullanarak 16 bin kişiden 10 milyon tl’den fazla haksız yardım topladıklarının belirlenmesi üzerine düzenlenen operasyonunda yakalanan dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşlar dolandırıldıklarını polisten öğrendi. Vatandaşlar, tutuklanan dolandırıcıların gereken cezayı almalarını istiyor.

Asayiş - 3 ay önce

Sosyal medya üzerinden hasta ve mağdur kişilerin görüntülerini kullanarak 16 bin kişiden 10 milyon TL’den fazla haksız yardım topladıklarının belirlenmesi üzerine düzenlenen operasyonda yakalanan dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşlar dolandırıldıklarını polisten öğrendi. Vatandaşlar, tutuklanan dolandırıcıların gereken cezayı almalarını istiyor.

Telefonuyla sosyal medyada gezinirken karşılaştığı hasta vatandaşın görüntülerinden etkilenip yardım faaliyetinin valilik onaylı olup, olmadığını araştırmadan para gönderen Amasyalı Murat Saraç, kendisini arayan polislerden benzer şekilde dolandırılan 16 binden fazla kişi olduğunu öğrendi. Duyduklarına inanamayan evli ve 3 çocuk babası Saraç, "Polise ‘bizi kim dolandıracak, böyle bir şey yaşamadık’ dedik. İnsanların iyi niyetini suistimal ederek bir dolandırıcılık şebekesi kurmuşlar. Biz de kurbanı olduk. Gereken cezayı almalarını istiyoruz" diye konuştu.

Amasya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Amasya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürüttüğü soruşturma kapsamında, sosyal medyada çeşitli yardım hesapları oluşturarak yardıma muhtaç kişilerin, özellikle çocukların fotoğraf ve videolarını paylaşıp tedavi, bakım amaçlı yardım talep ettikleri, bu hesaplar aracılığıyla Amasya’da 40 kişi olmak üzere, 81 ilde toplam 16 bin 398 kişiden 10 milyon 334 bin TL yardım parası toplandığı belirlendi. Paraları toplayan kişilerin şahsi olarak alışveriş harcamalarında, fatura ödemelerinde, oyun ve bahis sitelerinde, altın alımlarında, sosyal medya üzerinde yayınlanan reklam ücretlerinin karşılanmasında bu paraları harcadığı tespit edildi.

Kimlik bilgileri tespit edilen şahıslara yönelik olarak Diyarbakır ve Mersin’de eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Amasya’ya getirilerek adliyeye sevk edilen şüpheliler C.A., N.A., H.S., C.S., B.S., M.S. ve H.S. isimli 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

İlgili Haberler

Kırıkkale’de otomobil bahçe duvarına çarptı: 3 yaralı

00:53 - Asayiş

Cezaevi firarisi derede ölü bulundu

00:44 - Asayiş

Ankara’da motosikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

00:33 - Asayiş

Film sahnelerini aratmayan kovalamaca nefesleri kesti

00:31 - Asayiş

Uçurumdan düşen vatandaşı itfaiye ekipleri kurtardı

00:19 - Asayiş

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan