?>

Dondurmalı irmik helvası iftarda hafif tatlı isteyenlerin tercihi olacak

BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDEN DÜNYAYA AÇILAN 125 YILLIK HELVACI, RAMAZAN AYINDA DA İFTAR SOFRALARINI HAFİF TATLILARLA SÜSLEYECEK.

Ekonomi - 5 ay önce

Bursa’nın İnegöl ilçesinden dünyaya açılan 125 yıllık helvacı, Ramazan ayında da iftar sofralarını hafif tatlılarla süsleyecek.

Dondurmalı irmik helvasının farklı çeşitleriyle Türkiye’nin 81 ili ile birlikte Katar’dan Dubai’ye Avrupa ülkelerinden ABD’ye kadar, süt helvasıyla ise Bursa’daki şubelerinde tüketicileriyle buluşan Helvacı Ali firması, geleneksel lezzetleri ile Ramazan sofralarının da vazgeçilmezi olmayı hedefliyor.

İnegöl’de 125 yıllık tarihe sahip helvacının 4’üncü kuşak temsilcisi olan Cihan Bozacılar, 2017’de irmik helvasını dondurmayla buluşturdukları yolculukta 400’e yakın şubeye ulaştıklarını anlattı.

Geleneksel Türk tatlısı olan irmik helvasının dondurmalı sunumuyla çok sevildiğini ve Türkiye’de 81 ilde beğeniyle tüketildiğini dile getiren Bozacılar, klasik, Antep fıstıklı, Dubai çikolatalı, meyveli irmik helvasıyla 20 ülkede de damakları tatlandırdıklarını kaydetti.

Osmanlı mirası kültürün, düğün tatlısı olarak bilinen irmik helvasının özellikle gençler tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Bozacılar, Ramazan ayında da en çok tercih edilen tatlılardan olacağına inandıklarını söyledi.

Ramazan ayında 81 ilde, Orta Doğu, Asya, ABD ve bazı Avrupa ülkelerindeki şubelerinde yine satışlarının tüm hızıyla süreceğini dile getiren Cihan Bozacılar, şöyle konuştu:

"İftar sofralarında hafif tatlı tercih edeceklerin ilk aklına dondurmalı irmik tatlısı geleceğine inanıyoruz. Yemekten sonra bir yürüyüş sırasında, ayakta kase içinde tatlı ihtiyacını karşılayacak dondurmalı irmik tatlısı en iyi tercihlerden biri olabilir diye düşünüyoruz. Ramazan ayında da hem sütlü ve hafif, hem besleyici, hem geleneksel ve hem de yüzyılların mirası irmik helvası, 81 ilde aynı kalitede sunulmaya devam edecek"

Bozacılar, Ramazan’da süt helvasının Bursa’da çok iddialı bir tatlı olduğuna dikkati çekerek, sezonluk olarak süt helvasını da tüketicilere sunduklarını söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

İlgili Haberler

ATSO Başkan Adayı Hatice Öz: "Antalya hak ettiği yerde değil"

21:40 - Ekonomi

Kütahya’da "Yeşil Vatan" 7/24 koruma altında

18:08 - Ekonomi

Sakarya’da fındık işçilerinin 2026 yılı yevmiyesi belli oldu

17:09 - Ekonomi

Fındık üreticileri hasat hazırlığına başladı: "Rekolte düştü"

16:52 - Ekonomi

Alanya keçiboynuzu Antalya’yı temsil edecek

16:50 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim