?>

Dördüncü kez ameliyat olmaktan kurtuldu

BEYİN, SİNİR VE OMURİLİK CERRAHİSİ UZMANI PROF. DR. ORHAN ŞEN, BELİNDEN DAHA ÖNCE 3 KEZ AMELİYAT EDİLEN VE DÖRDÜNCÜ AMELİYAT ÖNERİLEN HASTANIN ŞİKAYETLERİNİN AMELİYATLIK DEĞİL KAS KAYNAKLI OLDUĞUNU BELİRLEYEREK HASTAYI GEREKSİZ AMELİYATTAN KURTARDI. UYGULANAN TEDAVİ SONRASI HASTANIN AĞRILARININ GEÇTİĞİ ÖĞRENİLDİ.

Sağlık - 5 ay önce

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, belinden daha önce 3 kez ameliyat edilen ve dördüncü ameliyat önerilen hastanın şikayetlerinin ameliyatlık değil kas kaynaklı olduğunu belirleyerek hastayı gereksiz ameliyattan kurtardı. Uygulanan tedavi sonrası hastanın ağrılarının geçtiği öğrenildi.

Bundan 14 yıl önce bel fıtığı nedeniyle ameliyat olan Serpil Acar (60), ilk ameliyattan kısa süre sonra ağrıları geçmeyince ikinci kez ameliyat edildi. Yıllar içinde şikayetleri devam eden Acar, 4 yıl önce başka bir hastanede üçüncü kez ameliyat olarak beline takılan vidaları değiştirdi. Ancak ağrılarının sürmesi üzerine yaklaşık 2 ay önce yeniden doktora başvuran Acar’a bu kez dördüncü ameliyat önerildi.

Arkadaşının tavsiyesiyle Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Dr. Orhan Şen’e başvuran Acar’ın yapılan muayenesinde ağrının bel kaynaklı olmadığı tespit edildi. MR görüntülerini inceleyen Şen, ameliyat gerektirecek bir durum olmadığını belirledi.

"Hastaya dördünce kez ameliyat önerilmiş"

Hastanın şikayetlerini dinleyip detaylı muayene yaptığını belirten Şen, "Hastamız 14 yıl önce belinden füzyon ameliyatı olmuş. İlk ameliyattan 24 saat geçmeden ağrısı devam ettiği için ikinci kez ameliyata alınmış. Daha sonra 4 yıl önce vidaları değiştirilmiş. İki ay önce geldiğinde ağrısının sağ kalçasının yan alt tarafında olduğunu tarif etti. Bu ağrı bizi bel kaynaklı ağrıdan uzaklaştırdı. Muayenede o bölgenin hassas olduğunu gördük. MR görüntüsünde ameliyat edilecek bir durum yoktu. Buna rağmen hastaya dördüncü kez ameliyat önerilmişti" dedi.

"Ağrı bel fıtığından değil kas kaynaklı bir ağrı"

Hastanın kuvvet ve duyu kaybı olmadığını ifade eden Şen, ağrının bel fıtığından değil kas kaynaklı olduğunu belirlediklerini kaydederek, "Mevcut ağrının ödem kaynaklı olduğunu değerlendirdim. Kendi hazırladığım kremler ve takviye gıdalarla destekledik. Fizik tedavi bölümüyle birlikte ağrının miyofasiyal kaynaklı olduğunu belirledik. Uygun tedaviden sonra hastamızın şikayetleri düzeldi ve dördüncü ameliyata gerek kalmadı" diye konuştu.

"Genç meslektaşlarına tavsiyelerde bulundu"

Genç meslektaşlarına da tavsiyelerde bulunan Şen, "Sadece radyolojik görüntüye bakmayın. Hastayı dinleyin ve muayene edin. Ağrının karakterini iyi anlamaya çalışın. Muayenede, ağrının karakteri ve radyolojik görüntü birbiriyle uyumluysa cerrahi düşünülebilir. Eğer uyum yoksa altta yatan başka bir neden vardır. Gereksiz ameliyat yapmamak gerekir" ifadelerini kullandı.

"Yıllarca boşuna ameliyat olmuşum"

Yaşadıklarını anlatan hasta Serpil Acar ise yıllarca boşuna ameliyat olduğunu öne sürerek, "Bundan 14 yıl önce belimden iki kez ameliyat oldum. İlk ameliyattan sonra ayağımın üzerine basamadığım için tekrar ameliyat ettiler. 4 yıl önce bir ameliyat daha geçirdim ama ağrılarım geçmedi. Bana acil ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Platinin yerinden çıktığını söylediler. Orhan hocaya geldiğimde eşimin ve kızımın koluna girerek yürüyordum" dedi.

"Şimdi koşu bile yapabiliyorum"

Uygulanan tedavi sonrası ağrılarının geçtiğini belirten Acar, "Alternatif olarak verdiği tedavilerle şu an iyiyim. Keşke o 3 ameliyatı hiç olmasaydım. Çok pişmanım. Dördüncü kez ameliyat olacaktım. Doktor hatası nedeniyle boşuna ameliyat olmuşum, meğerse ayağımda ödem varmış. Şimdi koşu bile yapabiliyorum" diye konuştu.

Hastanın uygulanan tedavi sonrası normal yaşamına döndüğü görüldü.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

Malatya’da husumetlilerin kavgası kanlı bitti: 1 yaralı

2026-02-21 00:17 - Asayiş

MİLAS’TA TEFECİLİK SORUŞTURMASINDAKİ İDDİALAR DİKKAT ÇEKTİ

2026-02-21 01:36 - Asayiş

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

Erzincan’da kadın öğrencilere KADES bilgilendirmesi

2026-02-20 00:06 - Eğitim

Adil Demirbağ: "Burada Galatasaray değil Real Madrid de olsa aynı mücadeleyi ortaya koyacaktık"

2026-02-22 00:08 - Spor

İlgili Haberler

Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz destek

19:27 - Sağlık

Adliye personelleri hareket yaşını öğrendi

18:42 - Sağlık

Kalp krizi geçiren şahıs ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

18:21 - Sağlık

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uyku Merkezi’nden uluslararası başarı

16:23 - Sağlık

Uzmanından duruş bozukluklarına karşı öneri: "Düzenli egzersizle kısa sürede tedavi mümkün"

15:34 - Sağlık

Günün Manşetleri

Bu plajdakiler 10 adımda il değiştiriyor

15:50 - Asayiş

Türkiye genelinde hafta sonu yağış bekleniyor

15:48 - Gündem

Sıfır atık ve yağmur suyu hasadıyla örnek üretim

14:22 - Ekonomi

Çalıştığı hastanede kalbi durdu, mesai arkadaşları hayata döndürdü

14:14 - İnsan

Yaz uykusuzluğunu hafife almayın

11:18 - Sağlık