?>

Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı kutlandı

Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yılı kutlandı

Genel - 4 ay önce

Hatay’ın Dörtyol ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar ilçenin işgalci düşman kuvvetlerinden temsili olarak kurtarılmasının canlandırılması ile başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Kuva-yi Milliye Mücahitleri Şube Başkanlığı çelenklerinin Atatürk heykeline bırakılmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç, "İlçemiz işgal altındayken gösterdiği kahramanlık ve direnişle sadece kendi halkını değil, tüm milletimizi gururlandırmıştır. Bugün o kahramanların izinden giderek, onların bize miras bıraktığı topraklarda daha aydınlık bir geleceğe doğru adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. 9 Ocak Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü münasebetiyle tüm hemşehrilerimizin kurtuluş bayramını yürekten kutluyor, ilk kurşundan kurtuluşa yiğit Dörtyol’un kahraman halkını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle yad ediyor, kahraman gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Tören alanında devam eden kutlamalarda Dörtyol Kaymakamı Ümit Altay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ozan Nas, Belediye Başkanı Bahadır Amaç törene katılanların kurtuluş gününü kutladı. Tören, halk oyunları gösterileri, şiirlerin okunması ve yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Törene Dörtyol Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Deren Özkol, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Filiz Özçerekçi, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, kurum amirleri, Kuva-yi Milliye ve Mücahit Gazi Dernekleri üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta 10 kilo 267 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 13:29 - Asayiş

Hakkari’de 42 Kilogram Metamfetamin Yakalandı

2025-01-07 11:15 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 99.3 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-03 09:50 - Asayiş

Şırnak’ta 50 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-06 13:16 - Asayiş

Ağrı’da 1 kilo 44 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 15:17 - Asayiş

Şırnak'ta 50 Kilo 700 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-06 13:22 - Asayiş

52 Yaşındaki Torbacı Metamfetaminle Yakalandı

2025-01-03 11:31 - Asayiş

Aracın Yolcu Koltuğunda 3.5 Milyon TL'lik Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-07 10:38 - Asayiş

Metan gazı püskürmesinde ölen 8 maden işçisi 12. yılda anıldı

2025-01-07 12:37 - İnsan

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

İlgili Haberler

Köşk’teki uçurtma şenliğinde çocuklar doyasıya eğlendi

20:30 - Genel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Sırrı Süreyya Önder’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu

19:34 - Genel

MHP’li Özdemir’den Bünyan’a hükümet konağı müjdesi

19:29 - Genel

Gümüşhane’de yapımına başlanan Pekün Dağı Tüneli 8 yıldır açılamıyor

18:13 - Genel

Şanlıurfa’nın kurtuluşunun 105. yılı ATO’da kutlandı

17:53 - Genel

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor