?>

Doruk’ta kapalı yöntemle şifa

Doruk nilüfer hastanesi’nde gerçekleştirilen laparoskopik ameliyatla hem bağırsaktaki hem de karaciğerdeki kanserli dokular temizlendi. Hasta yalnızca 4 günde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Sağlık - 2 ay önce

Doruk Nilüfer Hastanesi’nde gerçekleştirilen laparoskopik ameliyatla hem bağırsaktaki hem de karaciğerdeki kanserli dokular temizlendi. Hasta yalnızca 4 günde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Yaklaşık üç ay önce karın bölgesindeki kitleden dolayı hastaneye başvuran 75 yaşındaki Nadir Telli tetkiklerinde, bağırsağının son kısmındaki tümörün yanı sıra karaciğerinde de birden fazla metastatik lezyon olduğu belirlendi.

Süreci anlatan Doruk Nilüfer Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Coşkun Özer, "Yapılan tetkiklerde karaciğerinde birden fazla metastatik lezyon olması üzerine hastamızı önce ameliyat etmedik. Konuştuk, tartıştık ve önce kemoterapi tedavisinin başlamasını uygun gördük" dedi.

Kemoterapi sonrası gelişmeleri aktaran Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Coşkun Özer, "Karaciğerdeki lezyonlar geriledi, sadece sol lobda 3 cm’lik tek bir kitle kaldı. Rektumdaki kitle küçülmüş ve ameliyat yapma imkanı doğmuştu. Normal şartlarda bu ameliyatlarda torba açmak ya da makatı kapatmak gerekebilir. Ancak kemoterapi sayesinde hem karaciğerdeki kitleler geriledi hem de bağırsak ameliyatı daha konforlu hale geldi" ifadelerini kullandı.

Ameliyatın laparoskopik yöntemle yapıldığını vurgulayan Doruk Nilüfer Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Coşkun Özer, "Eskiden bu hastalar için karnı yaklaşık 25-30 cm açmamız gerekiyordu. Ancak bu kez karın sağ tarafından 3 küçük delikten girerek hem makattaki kitleyi hem de karaciğerin sol lobundaki kanserli dokuyu temizledik. Hastamızı kanserinden arınmış şekilde evine uğurluyoruz" diye konuştu.

Ameliyat sonrası duygularını paylaşan Nadir Telliise, "Ben kendimi çok iyi hissediyorum. En büyük şansım Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Coşkun Özer gibi başarılı bir cerrah ile karşılaşmam oldu. Hiç kolay bir ameliyat değildi, özellikle karaciğerin laparoskopik olarak alınması çok büyük bir avantajdı. Yoksa ben şu an burada olamayacaktım. Ameliyat olduğum gün ayağa kalkıp yürüyüş yapmam benim için büyük bir nimet oldu" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazası

2025-08-22 16:55 - Marmaris

Mustafa Konak ’Kıskanmak’ dizisinin kadrosuna katıldı

2025-08-20 11:24 - Magazin

36 YAŞINDAKİ ARDA KARA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2025-08-23 14:47 - Genel

Muğla'da Yol Güvenliğine 36 Milyon TL'lik Yatırım

2025-08-21 15:19 - Ulaşım

Milas'ta Kırsal Yollara Asfalt Dökülüyor

2025-08-21 15:02 - Ulaşım

Vatandaşın Borç Yükü Artıyor

2025-08-25 10:25 - Ekonomi

Netanyahu: "ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu UCM yargıçlarına yaptırım uygulama kararı aldığı için kutluyorum"

2025-08-20 20:30 - Siyaset

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

Katliam Yasasına Karşı Eş Zamanlı Eylem

2025-08-19 17:02 - Marmaris

Amerikalı Turistten Marmaris'e Kartpostallı Veda

2025-08-26 11:27 - Marmaris

İlgili Haberler

Yeşilay Kütahya Şubesi, bağımlılıkla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

18:13 - Sağlık

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanlığı bankaların maaş promosyonları için çalışma başlattı

15:38 - Sağlık

Tüm kanser vakalarının yüzde 15’i meme kanseri

13:05 - Sağlık

Siirt’te mobil diş kliniği ile hizmet köylülerin ayağına gidiyor

11:48 - Sağlık

Op. Dr. Deniz: "Menopozda hormonlar yeniden düzenlenirken sistem geçici olarak yapılandırılır"

11:29 - Sağlık

Günün Manşetleri

Hamsini kilosu 300 TL’den 100 TL’ye düştü

15:49 - Ekonomi

Yüzlerce Üniversite öğrencisi gece açık hava sinemasında buluştu

15:06 - Kültür Sanat

Alkol ve uyuşturucudan hayatını kaybetti

14:12 - Asayiş

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda gerginlik

13:37 - Spor

Tüm kanser vakalarının yüzde 15’i meme kanseri

13:05 - Sağlık