?>

Down sendromlu bireyler pasta süsleme yarışmasında hünerlerini gösterdi

Gastro-elazığ 25 projesi kapsamında düzenlenen pasta süsleme yarışması’nda down sendromlu bireyler, hünerlerini gösterdi

İnsan - 1 gün önce

Gastro-Elazığ 25 Projesi kapsamında düzenlenen pasta süsleme yarışmasında Down sendromlu bireyler hünerlerini gösterdi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Elazığ Valiliği onaylı ‘Elazığ Gastro 2025’ Projesi kapsamında Elazığ’da yaşayan Down sendromlu ve engelli bireylerin katılımıyla pasta süsleme yarışması düzenlendi. Yarışmayla özel bireylerin toplumsal yaşamda daha aktif rol almaları ve sanatsal yönlerini ortaya çıkarmak hedeflendi. Yarışmada grup halindeki Down sendromlu bireyler tabaklarındaki pastaları süsleyip, Vali Numan Hatipoğlu ve jüri üyelerine sundu. Jüri sözcüsü OSB Başkanı Suat Öztürk, yarışma sonunda tüm yarışmacıları tebrik ederek, hepsine madalya takdim etti.

Vali Hatipoğlu, "İçişleri Bakanlığımızca desteklenen Gastro-Elazığ etkinlikleri kapsamında bir araya geldik. Bu çerçevede özel çocuklarımız aileleriyle birlikte pasta yapımı ve sunumu etkinliği gerçekleştirdi. Bu anlamda emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ederim. OSB başkanımız da kendisiyle ve çeşitli firmalarıyla sponsor oldu. Elazığ, gastronomi yönünden ülkemizin en zengin vilayetlerinden biridir. Bu etkinlikler ile daha fazla tanıtılmasını sağlanmasını destekliyoruz. İlimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. "Farkındalıklarının farkına vardılar"

Yarışma hakkında bilgi veren Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran, "İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum ve İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün PRODES projesi kapsamında ‘Gastro Elazığ 2025’ projemizi geçen hafta itibarıyla İstanbul’da başlattık. Bugün de Elazığ’da özel bireylerimizle pasta süsleme yarışması gerçekleştirdik. Bizler Elazığ gastronomisini ülkeye ve ulusala tanıtmaya çalışırken bir söz vermiştik. Yaptığımız her organizasyonda özel bireylerle bu yolu yürüyeceğimiz hakkında teminatımız vardı. Bugün Elazığ gastronomisi için özel ve anlamlı bir gün. Farkındalıklarının farkına vardılar. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz için mutluyuz" şeklinde konuştu.

Yarışmada pastasını hazırlayan Hatice Nur Karakaya (18), "Bu yarışmada pastamı hazırladım. Süsledim ve en sonda da tadına baktım. Tadı çok güzeldi. Hediyemi de aldım" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

MARMARİS PLAJINDAKİ BAKIMSIZ TUVALETLER TEPKİ ÇEKTİ

2025-05-23 13:23 - Marmaris

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

Motosiklet kazasında yaralanan yayayı güneşten şemsiye yardımıyla korudular

2025-05-21 18:42 - Asayiş

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ MARMARİS!

2025-05-22 11:54 - Marmaris

Datça'da Tamirci Ustası İşyerinde Ölü Bulundu

2025-05-24 12:36 - Asayiş

Başsavcı Yasin Emre öğrencilerle bir araya geldi

2025-05-21 17:15 - İnsan

İlgili Haberler

AK Parti Kars Milletvekili Çalkın’dan fen lisesi müjdesi

20:57 - İnsan

Eczacılara siber tehditlere karşı tam donanım eğitimi

18:21 - İnsan

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

18:17 - İnsan

Asırlık tandırda ’Tarım Aletleri Sergisi’

17:43 - İnsan

Atatürk Üniversitesi’nde bahar şenliği büyük bir coşkuyla tamamlandı

17:38 - İnsan

Günün Manşetleri

Pompalı Tüfekle Kedi Vuran Şahıs Serbest Kaldı

16:40 - Asayiş

Beşiktaş’ta, Bodrum FK maçı hazırlıkları başladı

16:23 - Spor

Motosiklet Denetimleri Rekor Cezayla Sonuçlandı

15:43 - Asayiş

Enkazda Mahsur Kalan Kediye İtfaiye Yetişti

15:42 - Gündem

Altın Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor

15:22 - Ekonomi