?>

Down sendromlu çocuklar için DOSD Meram ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliği büyüyor

Dosd meram dernek başkanı mehmet munlafalıoğlu eşliğinde çalışmaları yerinde inceleyen neü tıp fakültesi dekanı prof. Dr. şükrü nail güner, dekan yardımcısı prof. Dr. ömer faruk akça ve neü ahmet keleşoğlu eğitim fakültesi dekanı prof. Dr. Mürsel biçer, dosd meram’da yürütülen faaliyetlerin tüm türkiye’ye model olabilecek bir proje olduğunu ve bu hizmetin bir parçası olmaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade etti.

İnsan - 5 ay önce

Kuruluşundan bu yana Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) arasında devam eden iş birliğine yeni bir proje daha eklendi. Yeni iş birliği projesiyle DOSD Meram’da eğitim alan tüm çocuklara, NEÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri tarafından belli periyotlarda sağlık taraması yapılacak.

İş birliği çerçevesinde ilk tarama, NEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akkuş ve araştırma görevlileri tarafından DOSD Meram tesislerinde uygulandı. Haftada iki gün olarak planlanan ve ailelerin de eşlik ettiği uygulamada çocukların sağlık durumları ve geçmişte yaşadıkları hastalıklar sorgulandı. Doktorlar tarafından ailelerin merak ettiği konularda bilgi paylaşımı yapıldı. Taramalarda sağlık sorunu tespit edilen çocuklar daha detaylı araştırma yapılmak üzere NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine davet edildi.

DOSD Meram Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu eşliğinde çalışmaları yerinde inceleyen NEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Akça ve NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer, DOSD Meram’da yürütülen faaliyetlerin tüm Türkiye’ye model olabilecek bir proje olduğunu ve bu hizmetin bir parçası olmaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade etti. Ziyarette NEÜ heyeti tesis alt yapısı ve imkanları hakkında DOSD yetkililerinden bilgi alırken gelecekte ortak yapılabilecek başka projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

Başkan Pekyatırmacı: “2025, ülkemiz ve şehrimiz için yeni güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun”

2024-12-31 13:30 - Siyaset

Çine’de taksi şoförleri bilgilendirildi

2024-12-25 11:44 - Genel

Cemre Ateş’ten 7 altın madalya

2024-12-31 13:31 - Spor

Kayserispor, Erciyes 38 FK’yı 1-0 Yendi

2024-12-30 10:03 - Spor

İlgili Haberler

Hakkari Emniyet Müdürü Yılmaz, Yüksekova’da polislerle bir araya gelerek bayramlarını kutladı

00:55 - İnsan

Kütahya’da "Deve Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu

22:49 - İnsan

Samsun TSO’da bayram coşkusu

22:39 - İnsan

Aniden alev alan otomobil küle döndü

22:11 - İnsan

Aydın, İtalya’da AGİT bölgesinde organize suçlarla mücadeleye ilişkin parlamentolar arası konferansa katıldı

21:26 - İnsan

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan