?>

DPÜ’nün Endonezya temasları, YÖK’ün uluslararasılaşma politikasına sahada örnek oldu

DPÜ’NÜN ENDONEZYA TEMASLARI, YÖK’ÜN ULUSLARARASILAŞMA POLİTİKASINA SAHADA ÖRNEK OLDU

Eğitim - 4 ay önce

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ) Endonezya’da gerçekleştirdiği temaslar, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) son yıllarda yürüttüğü uluslararasılaşma politikasının sahadaki somut örneklerinden biri olarak değerlendirildi.

DPÜ’nün Endonezya programı kapsamında, ülkedeki altı üniversite ile akademik iş birliği ve kardeş üniversite protokolleri imzalandı. Gerçekleştirilen görüşmelerde, üniversiteler arası akademik değişim programları, ortak bilimsel projeler ve kurumsal iş birlikleri ele alındı.

Ziyaret programına katılan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, temasların YÖK’ün belirlediği uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda yürütüldüğünü belirtti.

Kızıltoprak, "YÖK’ün uluslararasılaşma politikası, üniversitelerin küresel ölçekte daha görünür ve etkin olmasını hedefliyor. Biz de bu vizyon doğrultusunda hareket ediyoruz. Endonezya, genç nüfusu ve eğitime yaklaşımıyla stratejik bir ülke." dedi.

YÖK’ün öncelikleri arasında yer alan nitelikli uluslararası öğrenci politikası kapsamında DPÜ heyeti, Endonezya’daki önde gelen liselerin yöneticileriyle de bir araya geldi. Görüşmelerde, başarılı öğrencilerin Türkiye’de eğitim almalarının teşvik edilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.

DPÜ’de yaklaşık 7 bin uluslararası öğrenci ile birlikte 400’ün üzerinde Endonezyalı öğrencinin eğitim gördüğü, öğrencilerin Türkçe eğitimlerini ise üniversite bünyesindeki TÖMER’de tamamladığı bildirildi.

Ziyaret programı kapsamında kültürel diplomasi faaliyetlerine de yer verildi. DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından Endonezya’da "Türk Çini Sanatı" konulu bir konferans verildi. Konferansta, Türk çini ve seramik sanatının tarihi ve estetik boyutları ele alındı.

Etkinliğe Endonezyalı milletvekilleri, akademisyenler ve Türkiye’nin diplomatik temsilcileri katıldı. Program sonunda, sanat ve kültürel miras alanlarında ortak çalışmalar yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

DPÜ yönetimi, Endonezya temaslarının tek seferlik bir ziyaret olmadığını, planlı ve uzun vadeli bir uluslararasılaşma stratejisinin parçası olduğunu bildirdi.

DPÜ’nün Endonezya’da yürüttüğü çalışmaların, YÖK’ün uluslararasılaşma politikasının üniversiteler düzeyinde hayata geçirildiğini gösteren örnekler arasında yer aldığı ifade edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

2026-01-30 13:10 - Magazin

Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği

2026-01-29 15:36 - ÇEVRE

BODRUM TURİZM PLATFORMU OLUŞTURULDU

2026-01-31 11:42 - Genel

MARMARİS’TE FIRTINA’NIN ETKİLERİ SÜRÜYOR

2026-01-30 13:00 - Marmaris

Marmaris Sahillerinin Kış Aylarındaki Sahipleri: Güvercinler

2026-01-29 14:53 - Marmaris

BAŞKAN MANDALİNCİ’DEN PINARLIBELEN VE GÖKPINAR’A SAHA ZİYARETİ

2026-01-30 15:50 - Genel

Şarkıcı Fatih Ürek hayatını kaybetti

2026-01-30 20:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Manisa’nın koroları festivallere damga vurdu

22:36 - Eğitim

Köy okulundan bursluluk sınavında büyük başarı

20:53 - Eğitim

Sepet şeklinde tasarlanan insan saçında çikolata ikramı

19:34 - Eğitim

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Kal, Burhaniye’de okulları ziyaret etti

18:49 - Eğitim

Burhaniyeli öğrencilerden robot yarışmasında önemli başarı

18:42 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem