?>

Dr. Özdemir: "Algoloji tedavisinin temel amacı, ağrıların mümkün olduğunca azaltılmasıdır"

Algoloji tedavisi hakkında bilgi veren dr. Mustafa özdemir, "algoloji tedavisinin temel amacı, ağrıların mümkün olduğunca azaltılması, yaşam kalitesinin artırılması, kişinin günlük aktivitelerine geri dönmesinin sağlanması ve gereksiz ilaç kullanımının azaltılmasıdır" dedi.

Sağlık - 6 saat önce

Algoloji tedavisi hakkında bilgi veren Dr. Mustafa Özdemir, "Algoloji tedavisinin temel amacı, ağrıların mümkün olduğunca azaltılması, yaşam kalitesinin artırılması, kişinin günlük aktivitelerine geri dönmesinin sağlanması ve gereksiz ilaç kullanımının azaltılmasıdır" dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Algoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Özdemir, Algoloji Kliniği’nde sunulan hizmetler ve ağrı tedavisine yaklaşımlar hakkında bilgiler verdi.

Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Özdemir, "Algoloji yani ağrı bilimi, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kronik ya da inatçı ağrıların tanı ve tedavisi ile ilgilenen bir uzmanlık alanıdır. Bel ve boyun fıtığına bağlı ağrısı olan, baş ağrısı yaşayan, kanser ağrısı çeken, sinir sıkışması veya ameliyat sonrası ağrısı olan, diz, kalça ve omuz eklem bozukluklarına ya da kas-iskelet sistemi bozukluklarına bağlı ağrıları olan hastaların algoloji Polikliniği’ne başvurabilir. Algoloji Polikliniği’ne gelen hastalar detaylı bir şekilde muayene edilir ve değerlendirilir. Gerekli tetkiklerin istenir ve bu tetkiklerin sonucuna göre ağrının tipi ile kaynağı belirlenir. Hastaya özel bir tedavi planı oluşturulur. İlk etapta ilaç tedavisi, ardından sinir blokajları, radyo frekans işlemleri, epidural enjeksiyonlar, kateter ve infüzyon tedavileri gibi uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Yapılan bu işlemlerin büyük çoğunluğu günübirlik olmaktadır, aynı gün hastalarımızı taburcu etmekteyiz. Algoloji tedavisinin temel amacı, ağrıların mümkün olduğunca azaltılması, yaşam kalitesinin artırılması, kişinin günlük aktivitelerine geri dönmesinin sağlanması ve gereksiz ilaç kullanımının azaltılması olarak söyleyebiliriz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

Sinop’ta köylüler kendi yollarını yaptı: "Artık yeter dedik ve yola çıktık"

2025-08-26 19:39 - İnsan

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

Marmaris, Zafer Bayramı'na Hazırlanıyor

2025-08-26 15:14 - Marmaris

Amerikalı Turistten Marmaris'e Kartpostallı Veda

2025-08-26 11:27 - Marmaris

Muğla’da hafif ticari araçla motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü

2025-08-29 16:50 - Asayiş

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

İlgili Haberler

Dr. Soydan: "Gereksiz başvurular acil servisleri kilitliyor"

17:08 - Sağlık

Doç. Dr. Yüce: "Tip 1 ve Tip 2 diyabet artık çocukları da tehdit ediyor"

15:26 - Sağlık

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tekin Medıcal Poınt Gaziantep Hastanesi’nde

15:08 - Sağlık

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan: "2011’de Akdeniz Üniversitesi’nde rahim nakli yapılmasaydı, bugün dünyada uygulanamazdı"

14:04 - Sağlık

Kanser hastalarına özel sağlıklı beslenme tavsiyeleri

13:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gaziantep FK Orta Sahasını Güçlendirdi:

15:37 - Spor

Denizli'deki Orman Yangınına TOMA ile Müdahale

15:24 - Asayiş

19 Yaşındaki Usta, Çırak Yetiştiriyor

14:05 - İnsan

Kaskına Uyuşturucu Gizleyen Şüpheli Yakalandı

14:03 - Asayiş

Kuru Ot Temizliği Felakete Yol Açtı

13:06 - Asayiş