?>

DTO’dan işletmelere enerji verimliliği desteği

DENİZLİ TİCARET ODASI (DTO), SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ARTIRMAK VE İŞLETMELERİN ÜRETİM MALİYETLERİNİ AZALTMAK AMACIYLA ÖNEMLİ BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİ. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI’NIN (GEKA) 2025 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI KAPSAMINA ALINAN VE DTO TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ENERJİ ÖLÇÜMLERİYLE VERİMLİLİK PROJESİ’NİN EĞİTİM VE DANIŞMANLIK ETABI BAŞLADI.

Ekonomi - 4 hafta önce

Denizli Ticaret Odası (DTO), sanayide enerji verimliliğini artırmak ve işletmelerin üretim maliyetlerini azaltmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2025 Yılı Teknik Destek Programı kapsamına alınan ve DTO tarafından yürütülen Enerji Ölçümleriyle Verimlilik Projesi’nin eğitim ve danışmanlık etabı başladı.

DTO’nun Enerji Ölçümleriyle Verimlilik Projesi’nin çerçevesinde, Denizli Teknik Tekstil Merkezi (DTTM) bünyesinde bulunan ölçüm cihazları kullanılacak. Bu sayede işletmelerin enerji verimliliği konusunda bilinçlendirilmesi, enerji maliyetlerinin azaltılması ve sürdürülebilir üretim süreçlerine katkı sağlanması hedefleniyor. DTO’da gerçekleştirilecek eğitim programındaki uzmanlar, katılımcıları enerji sistemlerinde verimlilik artırıcı uygulamalar konusunda kapsamlı bilgilendirecek. Eğitimlerde; enerji sistemlerinin temel prensipleri, ölçüm teknikleri ve enerji geri kazanım yöntemleri ele alınacak.

Eğitim süreci başladı

Program kapsamında ilk eğitim, Buhar Sistemlerinde Enerji Verimliliği ve Uygulamaları başlığıyla gerçekleştirildi. Eğitimde buharın temel özellikleri, buhar kazanı verimliliği, kondensin geri döndürülmesi, buhar kaçaklarının önlenmesi, flaş buhar üretimi ile enerji geri kazanımı ve buhar sayaçları konuları işlendi. Makine Mühendisi Sayın Behiç Akkan, enerji ve bakım sistemleri alanındaki 40 yılı aşkın deneyimini katılımcılarla paylaştı.

Eğitim takvimi, 6 Mayıs 2026 Çarşamba günü Basınçlı Hava Sistemlerinde Enerji Verimliliği ve Uygulamaları, 12 Mayıs 2026 Salı günü Su Verimliliği ve Uygulamaları, 13 Mayıs 2026 Çarşamba günü de Santrifüj Pompalarda Enerji Verimliliği ve Uygulamaları ile devam edecek.

"Ekonomide verimlilik esastır"

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, projeleri ile işletmelerin enerji kaynaklarını daha verimli kullanmalarının sağlanacağını, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sunulacağını ve sanayicilerin rekabet gücünün artırılmasının amaçlandığını söyledi. Gösterdikleri ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Marmaris’te Anneler Günü’ne Sanat Dokunuşu

2026-05-05 15:22 - Marmaris

11 Mayıs’ta Notalar Umut Oluyor

2026-04-30 17:49 - Kültür Sanat

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü 'ye HAGB kararı

2026-04-30 14:59 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

KEMERALTI MAHALLESİNDE HIDIRELLEZ COŞKUSU

2026-05-04 16:18 - Genel

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Antakya’da eve giren yılanı itfaiye yakaladı

2026-05-02 01:07 - Gündem

Elazığ Emniyet Müdürü Aydın Karan oldu

2026-04-30 00:24 - İnsan

Nilüfer’de dans şöleni

2026-04-30 15:19 - Magazin

İlgili Haberler

ALTSO Başkanı Erdem: "İkamet kısıtlamalarının kaldırılması Alanya ekonomisine güç katacak"

20:06 - Ekonomi

Tanoğlu: "Nefes Kredisi, KOBİ’lere can suyu olacak"

20:09 - Ekonomi

Güllük’te yeni su faturaları vatandaşlara ulaştı

19:35 - Ekonomi

Bakan Şimşek: "İslami finans olarak kat etmemiz gereken bir yol var"

17:45 - Ekonomi

Başkan Ünverdi mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

17:49 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem