?>

Duayen sanayici Celal Ersoy gözyaşlarıyla uğurlandı

Duayen sanayici celal ersoy gözyaşlarıyla uğurlandı

İnsan - 1 yıl önce

Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Gaziantepli sanayici iş adamı Celal Ersoy sevenlerinin gözyaşları arasında ebediyete uğurlandı. Bahattin Nakiboğlu Cami’de ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilen Celal Ersoy’un cenazesine siyaset, iş ve sanayi dünyasının yanı sıra eğitim dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Gaziantep sanayisinin öncü isimlerinden birisi olan Celal Ersoy geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti. Bahattin Nakiboğlu Cami’de düzenlenen cenaze töreninin ardından sevenlerinin gözyaşlarıyla ebediyete uğurlanan Celal Ersoy’un cenazesine sanayi, iş siyaset ve eğitim dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un eşi Celal Ersoy uzun süredir tedavi görüyordu. 1963 yılından bu yana Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının gelişmesi ve kalkınması yönünde önemli başarılara imza atan Celal Ersoy, uzun yıllar GKV Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapmıştı. 1963 yılında kayınpederi Cemil Alevli’nin önderliğinde kurulan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının gelişmesi ve uluslararası niteliklere kavuşturulması için kuruluşundan bu yana tam 61 yıldır aktif rol üstlenmiştir. Celal Ersoy, Gaziantep Kolej Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olarak uzun yıllar görev almış, daha sonra Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı değerli eşi Nüket Ersoy ile birlikte yaşamlarını gelecek nesillerin iyi gelişmesinin ve ülke kalkınmasının tek yolu olduğuna inandıkları eğitime adamış, bundan dolayı da tüm mal varlıklarının Gaziantep Kolej Vakfına devredilmesini vasiyet etmiş, ülkelerine olan vatandaşlık görevlerini yapmanın mutluluğu ve huzuru içinde hayatını tamamlamıştı.

Merhum Celal Ersoy’un taziyelerinin Batıkent Mahallesi’nde bulunan 119 nolu taziye evinde kabul edileceği de öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Otobüs sefer saatleri değişiyor

2024-09-28 11:12 - İnsan

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te 2026 yılınının ilk bebeği "Ayaz" oldu

05:34 - İnsan

Elazığ il protokolü GAMER’i ziyaret etti

03:30 - İnsan

Şehitlikte yılbaşı gecesi: Aileler dualarla yeni yıla girdi

03:20 - İnsan

Osmaniye’de 2026 yılının ilk bebeği dünyaya geldi

02:50 - İnsan

Bolu’da 2026 yılının ilk bebeği dünyaya geldi

02:51 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan