?>

Dülük Tabiat Parkı’nda orman yangını tatbikatı

Dülük tabiat parkı'nda orman yangını tatbikatı

İnsan - 3 ay önce

Şehitkamil Belediyesi, Türkiye genelinde son haftalarda art arda çıkan orman yangınlarının ardından muhtemel risklere karşı önlemlerini artırdı. Bu kapsamda Dülük Tabiat Parkı’nda gerçeği aratmayan tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikat öncesi Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye yetkilileri bir araya gelerek senaryo üzerine bilgilendirme toplantısı yaptı. Muhtemel bir orman yangınına nasıl müdahale edileceği, görev dağılımı ve kriz anında yapılması gerekenler detaylı şekilde anlatıldı.

Ekiplerden anında müdahale

Tatbikat senaryosu gereği Dülük Tabiat Parkı’nın belirlenen noktasında yangın ihbarı alındı. Ekipler, hızla olay yerine intikal ederek, koordineli bir şekilde yangına müdahale etti. Su tankerleri, yangın söndürme cihazları ve diğer ekipmanlar kullanılarak kısa sürede yangın kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarının ardından soğutma çalışmaları yapıldı ve alanın güvenliği sağlandı.

Yangında yapılması gerekenler uygulamalı gerçekleştirildi

Tatbikat sırasında ekiplerin gösterdiği hızlı refleks ve başarılı müdahale, muhtemel bir yangın durumunda Şehitkamil Belediyesi’nin hazırlıklı olduğunu ortaya koydu. Ayrıca tatbikatta yangın esnasında vatandaşların güvenli bölgelere tahliyesi, yangın sonrası hasar tespit çalışmaları gibi önemli aşamalar da uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Ayrıca, yangın riski oluşturan çam kozalakları ve çam dikenlerinin yanı sıra cam başta olmak üzere karton, ambalaj atıkları ve plastik gibi çeşitli atıklar da toplandı.

Orman yangınlarının telafisi yok

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, orman yangınlarının sadece doğayı değil, insan sağlığını ve tüm canlı yaşamını tehdit ettiğini belirterek, "Son dönemde ülkemizin farklı noktalarında meydana gelen yangınlar, bizlere doğaya ne kadar hassasiyetle yaklaşmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Bu kapsamda belediye ekiplerimizin her türlü senaryoya hazır olması büyük önem taşıyor. Burada gerçekleştirdiğimiz tatbikatla ekiplerimizin reflekslerini test ettik. Şehitkamil Belediyesi olarak doğamızı korumak için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Orman yangınları telafisi olmayan hadiselerdir" dedi.

Öte yandan belediye ekipleri, 7/24 esasıyla Dülük Tabiat Parkı’nda devriye faaliyetlerini sürdürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'daki Yangında Milyonlarca Arı Telef Oldu

2025-08-04 09:51 - Ekonomi

BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA ÖĞRENCİYE TAM DESTEK

2025-08-08 14:18 - Ulaşım

Bodrum'da Yollar Yenileniyor

2025-08-05 11:30 - Ulaşım

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

Marmaris Açıklarında 14 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-08-07 11:47 - Marmaris

Marmaris'in Sorunları Sokak Röportajına Yansıdı

2025-08-09 13:24 - Marmaris

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

MARMARİS'TE FRENİ BOŞALAN KAMYON KAZA YAPTI

2025-08-08 10:25 - Asayiş

İlgili Haberler

"Filistin için sen de iz bırak" etkinliği

23:10 - İnsan

KBÜ’den laminat parkelere çifte koruma

22:03 - İnsan

Soğuk sabahlar belediyenin çorba ikramıyla ısınıyor

22:03 - İnsan

Karabük’te "Dijital Nesil ve Aile Dinamikleri" semineri düzenlendi

22:04 - İnsan

İşbirliği içinde olacaklar

17:38 - İnsan

Günün Manşetleri

Odun kesmek isterken, ayağını kesti

14:14 - Asayiş

Jurecka: "Fenerbahçe’den puan alacağımıza inanıyoruz"

14:00 - Spor

Kivide 13 bin 800 ton hasat

12:26 - Ekonomi

Rusya: "Ukrayna Voronej’e ABD yapımı ATACMS füzeleri ateşledi"

12:15 - Siyaset

Kış mevsiminin vazgeçilmezi turşu tezgahları süslemeye başladı

11:54 - Genel