?>

Dünya Alpagut Federasyonu ile özel protokol

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) VE DÜNYA ALPAGUT FEDERASYONU (WAF), TÜRKLERİN TARİHİ SAVAŞÇI RUHUNU GÜNÜMÜZÜN MÜCADELE SPORUNA DÖNÜŞTÜREN ALPAGUTU AKADEMİK VE BİLİMSEL TEMELLERLE DESTEKLEMEK AMACIYLA KAPSAMLI BİR İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜNE İMZA ATTI.

Genel - 9 ay önce

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Dünya Alpagut Federasyonu (WAF), Türklerin tarihi savaşçı ruhunu günümüzün mücadele sporuna dönüştüren alpagutu akademik ve bilimsel temellerle desteklemek amacıyla kapsamlı bir işbirliği protokolüne imza attı.

Alpagut’un kültürel kimliği bilimselleştirilecek

İmza töreninde konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu; "Bu protokol, sporu bilimin ışığında geliştirmeyi, genç sporcularımıza uluslararası düzeyde yeni fırsatlar sunmayı ve alpagutun kültürel kimliğini bilimsel temellerle güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu tarz müsabakalarla sporun sosyal medyada yaygınlaşması, hem sporun hem de üniversitemizin tanıtımında büyük fayda sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Hak ettiği konuma gelecek

Dünya Alpagut Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Arabacı ise, bu sporun hem tarihi hem de kültürel bir savaş sanatı olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu alanda öncü bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Arabacı; "Alpagut, kökleri Orta Asya’ya uzanan, disiplin, ahlak ve mücadele ruhunu temel alan bir spor dalıdır. Türkiye’nin bu kültürel mirasa sahip çıkması büyük önem taşıyor. Spor Bakanlığı çatısı altına alınmasıyla ilgili yaptığımız başvurunun kısa sürede sonuçlanacağına inanıyoruz. BUÜ ile yaptığımız işbirliği, bu spor dalını ülkemizde hak ettiği konuma ulaşmasına önemli katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

5. Dünya şampiyonası BUÜ’de

BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramiz Arabacı da, işbirliği kapsamında önemli bir uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapılacağını duyurdu. Yaklaşık 20 ülkenin katılacağı 5. Alpagut Dünya Şampiyonası, 3-7 Aralık tarihlerinde üniversitenin spor salonunda düzenlenecek. Arabacı, bu organizasyonun üniversitenin uluslararası görünürlüğüne ve Türk coğrafyasındaki ülkelerle ilişkilere katkı sağlayacağını ifade etti.

Törende üniversite ve federasyon yöneticilerinin yanı sıra akademik ve idari personel ile sporcular da hazır bulundu. Program, protokolün imzalanmasının ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ölüdeniz Yolu Projesinde Dev Adım

2025-10-09 14:43 - Ulaşım

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

TEMAD ŞUBESİ’NDEN ASTSUBAY HAKLARI İÇİN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

2025-10-04 15:14 - Genel

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Düzenli beslenme hasta etmiyor

2025-10-06 14:07 - Sağlık

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

Milas'ta Vahşi Madencilik Masaya Yatırılacak

2025-10-08 16:10 - ÇEVRE

GÖKOVA'NIN KALBİNE YAPILACAK TESİS TEPKİ ÇEKİYOR

2025-10-06 15:12 - Marmaris

İlgili Haberler

Bayburt Garnizon Komutanlığında görev değişimi

09:22 - Genel

Yayladağı Kara Hudut Kapısı modernize ediliyor

09:20 - Genel

Dörtyol’da yaz kuran kurslarına çocuklardan ilgi

09:06 - Genel

Başkan Gençay: "Bir tebessüme vesile olabilmek en büyük mutluluk"

08:51 - Genel

Aydın’ın yeni adliye sarayında çalışmalar hız kesmeden sürüyor

08:44 - Genel

Günün Manşetleri

Gözaltına alınan ünlüler sağlık kontrolünden geçirildi

15:51 - Asayiş

Asma tavanda mahsur kalan güvercin kurtarıldı

15:39 - Gündem

CHP Nazilli ilçe teşkilatında devir teslim krizi

15:13 - Siyaset

İnşaatta merdivenlerden düşen işçi hayatını kaybetti

14:40 - Asayiş

Taha Akgül’den Sivas’taki TOHM’a tam not

14:27 - Spor