?>

‘Dünya Diyabet Günü’nde belediye personellerine şeker ölçümü

MERSİN’DE ‘DÜNYA DİYABET GÜNÜ’ KAPSAMINDA BELEDİYE PERSONELİNE ÜCRETSİZ ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPILARAK DİYABETTE ERKEN TEŞHİS VE DÜZENLİ KONTROLÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ.

Sağlık - 3 saat önce

Mersin’de ‘Dünya Diyabet Günü’ kapsamında belediye personeline ücretsiz şeker ölçümü yapılarak diyabette erken teşhis ve düzenli kontrolün önemine dikkat çekildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi, vatandaş sağlığına dikkat çekmek için özel günlerde farkındalık çalışmaları yapmayı sürdürüyor. ‘Dünya Diyabet Günü’ kapsamında her yıl çeşitli yerlerde ücretsiz şeker ölçümü yapan Büyükşehir Evde Sağlık ve Bakım ekipleri, bu kez de Belediye Ana Hizmet Binasında personelin şeker ölçümünü yaptı.

Ekipler, ölçüm sırasında diyabet risk faktörleri ve düzenli kontrolün önemi hakkında da bilgilendirme yaparken, erken teşhisin diyabette kritik rol oynadığını belirttiler. Şekeri düşük ya da yüksek çıkan personel, uzman hekimlere yönlendirildi. Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını korumak ve vatandaşları sağlıklı yaşama yönlendirmek için farkındalık çalışmalarına devam edecek. "Personelimizde farkındalık oluşturmak için şeker ölçümü yaptık"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesinde görev yapan Evde Sağlık ve Bakım Hemşiresi Berfin Çağatay, "‘Dünya Diyabet Günü’ kapsamında, belediye binamızda farkındalık oluşturmak için personelimizin şeker ölçümünü yaptık. Şekeri yüksek çıkan ya da herhangi bir farklılık gördüğümüz personeli, hekimimiz tarafından uygun uzman doktorlara yönlendirdik. Her yıl Diyabet Günü kapsamında AVM’lerde, belediye binamızda, farklı kurumlarımızda ve değişik noktalarda şeker ölçümü yaparak, bugüne has farkındalık oluşturuyor ve vatandaşlarımızın dikkatini çekmeye çalışıyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Oktay'dan CHP Genel Başkanı'na Sinpaş Yanıtı

2025-11-13 13:53 - Marmaris

Mehmet Oktay’dan Suç Duyurusu

2025-11-13 16:45 - Marmaris

72 YAŞINDAKİ ADAMA MARMARİS BELEDİYESİNDEN BARINAMAZSIN TUTANAĞI

2025-11-14 15:38 - Marmaris

Marmaris’te karavanda yaşayan emekliye belediyeden "barınma tutanağı" şoku

2025-11-14 19:01 - Asayiş

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç memleketinde defnedildi

2025-11-14 16:31 - Asayiş

HASAN ÖZCAN YAŞAMEVİ İÇİN BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

2025-11-14 12:14 - İnsan

Marmaris’te sokakta kalan 70 Yaşındaki Kıbrıs Gazisi Muğla huzurevine yerleştirildi

2025-11-13 15:07 - Marmaris

Bursa’da feci kaza: 1 ölü

2025-11-16 00:24 - Asayiş

Ula’daki kazada ağır yaralanan kadın hayatını kaybetti

2025-11-15 10:54 - Asayiş

Karagöz Festivali dünyayı Bursa’da buluşturuyor

2025-11-13 10:41 - Magazin

İlgili Haberler

Aydın’da akciğer kanserinde erken tanıya dikkat çekildi

12:01 - Sağlık

Füzyon biyopsi ile prostat kanserinde doğru tanı imkanı

11:38 - Sağlık

NÖHÜ’den diyabet farkındalığı etkinliği

11:36 - Sağlık

Uzmanından uyarı: "Omurga romatizması geç kalınmadan tedavi edilmeli"

11:32 - Sağlık

Denizli’de mutlu et paketleri kanserle mücadele eden ailelere ulaştı

11:33 - Sağlık

Günün Manşetleri

Odun kesmek isterken, ayağını kesti

14:14 - Asayiş

Jurecka: "Fenerbahçe’den puan alacağımıza inanıyoruz"

14:00 - Spor

Kivide 13 bin 800 ton hasat

12:26 - Ekonomi

Rusya: "Ukrayna Voronej’e ABD yapımı ATACMS füzeleri ateşledi"

12:15 - Siyaset

Kış mevsiminin vazgeçilmezi turşu tezgahları süslemeye başladı

11:54 - Genel