?>

Dünyada tek: Raylı sistemli kale ziyaretçi akınına uğruyor

Dünyada raylı sistemle dehlizine inilebilen tek kale olma özelliğine sahip ünye kalesi, ziyarete açıldığı 2 haziran’dan bu yana 115 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Kültür Sanat - 3 ay önce

Dünyada raylı sistemle dehlizine inilebilen tek kale olma özelliğine sahip Ünye Kalesi, ziyarete açıldığı 2 Haziran’dan bu yana 115 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Ordu’nun Ünye ilçesinde yer alan ve tarihi dokusuyla öne çıkan Ünye Kalesi, 2 Haziran’daki açılışından itibaren 31 Temmuz’a kadar 115 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Almanya, Hollanda, Suudi Arabistan ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeden turistin ilgisini çeken kale, yerli ziyaretçilerin de uğrak noktası haline geldi.

Ziyaretçilerin raylı sistemle kale içindeki gizemli dehlize ulaşabildiği yapı, bu yönüyle dünyada tek olma özelliği taşıyor. Raylı sistem sayesinde güvenli ve etkileyici bir tarih yolculuğu sunan dehliz, Ünye Kalesi’ni sıradan bir tarihi yapıdan farklılaştırarak yaşayan bir mirasa dönüştürüyor.

Karadeniz’e hâkim konumu, seyir terasları, yürüyüş yolları ve ışıklandırmalarıyla günün her saatinde ziyaretçilerine ayrı bir güzellik sunan kale, mimarisi kadar doğayla uyumlu yapısıyla da beğeni topluyor. Temizlik, güvenlik ve doğal dokuya verilen özen ise vatandaşların takdirini kazandı.

Ziyaretçiler, özellikle çocukların da ilgisini çeken raylı sistemli dehliz gezisini "eşsiz ve etkileyici" sözleriyle değerlendirdi. Vatandaşlar, bu tür projelerin Ünye’nin turizm değerini artırdığını ve bölgeye katkı sağladığını dile getirdi.

Ünye Kalesi, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık tutuluyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Muğla’da Vektörle Mücadele Aralıksız Sürüyor

2025-07-31 15:11 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Milli Mücadele Müzesi Gaziantep tarihini anlatıyor

15:31 - Kültür Sanat

Miraç Çağrı Aktaş Mardian MALL’da okurlarıyla buluştu

15:19 - Kültür Sanat

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na yoğun ilgi

14:55 - Kültür Sanat

’Edremit Tatlıları’ etkinliği büyük ilgi gördü

14:43 - Kültür Sanat

14 ülkeden 54 yazar ve şair Türkçe Sokağı’nda buluştu

14:48 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bir ayağınızın numarası diğerinden büyükse dikkat

15:17 - Sağlık

Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor

14:44 - Sağlık

Fenerbahçe’den, Beşiktaş maçına gidecek taraftarlara bilgilendirme mesajı

14:38 - Spor

30 metrelik kuyuya düşen işçinin ölümünde yeni gelişme

14:21 - Asayiş

Asansör bakımı için gitmişti, halatla makaranın arasına ayağını sıkıştırdı

14:15 - Genel