?>

Dünyanın kapıları Bursa’daki hastanenin koridoruna açıldı

14 MART TIP BAYRAMI ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENEN ETKİNLİKTE BU SEFER HASTALIK VEYA MESLEK SIKINTILARI DEĞİL, KORİDORLARI DOLDURAN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ KAPILARIN ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAF SERGİSİ ELE ALINDI.

Kültür Sanat - 3 ay önce

14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde düzenlenen etkinlikte bu sefer hastalık veya meslek sıkıntıları değil, koridorları dolduran dünyanın dört bir yanındaki kapıların çekilmiş fotoğraf sergisi ele alındı.

14 Mart Tıp Bayramı’nın anlam ve önemine özel şifaya açılan kapılarını bu kez sanatseverlere açan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tayfun Açıkgöz ’Kapılar Fotoğraf Sergisi’ 14 Mart tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Hobisini fotoğraf sanatıyla birleştirerek dünyanın dört bir yanından eserler ortaya çıkaran Op. Dr. Açıkgöz, 25 yıldır çektiği fotoğraf karelerini, ’Dünyanın Kapıları’ adını verdiği eserleriyle Doruk Nilüfer Hastanesi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

Her kapının bulunduğu coğrafyaya, sosyal dokuya, kültüre ve ekonomik yapıya bağlı olarak farklılıklar taşıdığını belirten Açıkgöz, "Her kapının size anlatmak istediği bir hikâyesi var. Sizleri kapıların gizemli hikâyesini izlemeye ve duymaya davet ediyor. Yaklaşık 25 yıldır çektiğim fotoğraflardan oluşan bir sergi oldu" dedi.

27. Dönem Bursa Milletvekili ve Doruk Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Esgin ise, "14 Mart sadece Türkiye’ye mahsus olan bir tıp bayramı olarak geçiyor. 1919 yılında İstanbul’un işgal yıllarında tıbbiyelilerin göstermiş olduğu bir direnç gösterisi 14 Mart Tıp Bayramına tekabül ediyor. Bu sebeple tıp bayramını vatanseverlik bir tarih olarak anmamız gerekiyor. İnsanlarımız arasında ve uluslararası iletişimde de ayrıca bu kapılar son derece önemli. Aramızdaki iletişimde, insani değerlerde örnek olarak aldığımız değerli büyüğümüz, Tayfun Açıkgöz’ün bu metaforu üzerinde yapmış olduğu bu çalışmalar gerek yurt içi ve yurt dışında bize bunları düşündürdü. Dünyanın zor günler geçirdiği ve iletişimin kalktığı bu günlerde sanatla birleştirilen bu tarz anlamlı eserlere daha fazla ihtiyacı var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle sergi kapılarını sanatseverlere açtı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Zafer Uysal: "Hedefimize ulaşmak için tek yürek olacağız"

2026-03-10 16:15 - Spor

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Denizli’de öğrencilerle buluştu

2026-03-11 11:07 - Magazin

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

GÖZALTINA ALINAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI İHSAN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

2026-03-09 09:54 - Asayiş

Marmaris’te Ramazan’la birlikte “dilenci” tartışması

2026-03-11 12:57 - Marmaris

Ev, DEAŞ bağlantılı silah imalathanesi çıktı

2026-03-07 14:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Kütahya’da "Kadının Gözüyle Doğanın Dili" sergisi açıldı

19:36 - Kültür Sanat

Balıkesir Burhaniye’de kadınların yıl boyu yaptığı resimler görücüye çıktı

18:48 - Kültür Sanat

İncirliova’da bahar şenliği çocukların neşesiyle gerçekleşti

16:52 - Kültür Sanat

Şırnak’ta "Hayat Boyu Öğrenme" sergisi açıldı

16:43 - Kültür Sanat

Bodrum’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlandı

16:36 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem